Αρχική Καταστροφές Νέα σφαγή ελεφάντων από λαθροκυνηγούς στο Κονγκό

Νέα σφαγή ελεφάντων από λαθροκυνηγούς στο Κονγκό

0
Διαφήμιση

Συνολικά 30 ελέφαντες σκοτώθηκαν σε εθνικό πάρκο του Κονγκό τις τελευταίες δύο εβδομάδες πιθανότατα από Σουδανούς λαθροκυνηγούς, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μειώνοντας ακόμα περισσότερο τον πληθυσμό των αφρικανικών ελεφάντων που πια οδηγούνται σε αφανισμό…

Τα νέα από το Εθνικό Πάρκο Γκαράμπα έφτασαν την ίδια ώρα που οι ειδικοί σε μεγάλο συνέδριο προστασίας του αφρικανικού ελέφαντα στην Μποτσουάνα προειδοποιούν πως οι ελέφαντες θα εξαφανιστούν εντός των επόμενων λίγων δεκαετιών, εάν συνεχιστεί το παράνομο κυνήγι τους με αυτούς τους ρυθμούς.

Ο πληθυσμός των αφρικανικών ελεφάντων έχει πέσει από 550.000 το 2006 στους 470.000 το 2013, ενώ συγκεκριμένα στην Ανατολική Αφρική ένας στους τρεις ελέφαντες έχασε τη ζωή του το ίδιο διάστημα. «Πρόκειται για μία ομάδα κυνηγών από το βόρειο Σουδάν, οι οποίοι εισήλθαν στο πάρκο και σκότωσαν 30 ελέφαντες σε 15 ημέρες», αναφέρει η ανακοίνωση του Εθνικού Πάρκου Γκαράμπα.

Το πάρκο βρίσκεται στα νοτιανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό και φιλοξενεί περίπου 1.700 ελέφαντες σε έκταση 13.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Οι μόλις 150 φύλακες του πάρκου δυσκολεύονται να προστατεύσουν τα μεγάλα θηλαστικά. Το 2012, Σουδανοι λαθροκυνηγοί σκότωσαν 300 ελέφαντες σε 10 εβδομάδες στο Εθνικό Πάρκο Μπούμπα Ν’Ντζίντα στο βόρειο Καμερούν. Ορισμένοι από αυτούς φορούσαν κυβερνητικές στολές και έφεραν στρατιωτικές ταυτότητες.

Το κυνήγι ελεφάντων αποτελεί συχνή τακτική για παράνομες στρατιωτικές και εγκληματικές οργανώσεις στην Αφρική, οι οποίες χρησιμοποιούν τα κέρδη από την πώληση ελεφαντοστού στις ασιατικές αγορές για τη χρηματοδότησή τους και την αγορά όπλων. Το ελεφαντοστό αγοράζεται κατά μέσο όρο 100 δολάρια το κιλό από τους λαθροκυνηγούς και στη συνέχεια πωλείται στη μαύρη αγορά της Κίνας και του Βιετνάμ στην εικοσαπλάσια τιμή.

Διαφήμιση