Αρχική Ειδήσεις Το ΑΠΘ φτιάχνει λαχανόκηπους στους Θεσσαλονικείς – Έως 3/4 οι αιτήσεις

Το ΑΠΘ φτιάχνει λαχανόκηπους στους Θεσσαλονικείς – Έως 3/4 οι αιτήσεις

0
Διαφήμιση

Έως και την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 θα μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις όσοι ενδιαφέρονται να φτιάξουν τον δικό τους λαχανόκηπο στις εκτάσεις του Πανεπιστημιακού Αγροκτήματος στη Θέρμη.

Οι αιτήσεις θα πρέπει να κατατίθενται στα γραφεία του Αγροκτήματος του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (περιοχή “Πράσινα Φανάρια” Θέρμης), στην ηλεκτρονική διεύθυνση agroctima@auth.gr ή στο φαξ 2310473556.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν όλοι οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης, ενώ σε περίπτωση που θα υπάρξουν περισσότερες αιτήσεις από τη διαθέσιμη έκταση, η επιλογή των καλλιεργητών θα γίνει με κλήρωση, την Τετάρτη 8 Απριλίου 2015, στις 11 το πρωί, στα γραφεία του Αγροκτήματος.

Τη φετινή καλλιεργητική περίοδο θα διατεθούν 130 κήποι, με έκταση 100 τ.μ. ο καθένας και η συμμετοχή στο πρόγραμμα ανέρχεται στο ποσό των 120 ευρώ ετησίως. Τα έσοδα που θα προκύψουν θα διατεθούν στο Ταμείο του Αγροκτήματος και θα χρησιμοποιούνται για τις λειτουργικές ανάγκες των κήπων, την επέκταση του προγράμματος, τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών και την εκπαίδευση των φοιτητών.

Το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου και το Τμήμα Γεωπονίας θα παρέχουν στους χρήστες συμβουλευτική υποστήριξη από φοιτητές της Σχολής και γεωπόνους, εκπαιδευτικά σεμινάρια, νερό άρδευσης, με ανεξάρτητη παροχή σε κάθε τεμάχιο καθώς και κοινόχρηστους χώρους υγιεινής. Η καλλιέργεια θα γίνεται σύμφωνα με τις αρχές της βιολογικής γεωργίας.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα τηλ. 2310473842, 2310473792.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here