Αρχική Ειδήσεις Η πλειοψηφία των παιδιών στην Αθήνα έχει πρόβλημα με τα δόντια του

Η πλειοψηφία των παιδιών στην Αθήνα έχει πρόβλημα με τα δόντια του

0
Διαφήμιση

Το 81% των περιστατικών οδοντιατρικής καταγραφής σε μαθητές,χρήζουν οδοντιατρικής παρακολούθησης, ενώ το 34% ορθοδοντικής παρέμβασης. Τα περιστατικά παιδιών με καλή ή πολύ καλή στοματική υγεία άγγιζε μόνο το ποσοστό του 15% από το σύνολο των παιδιών που εξετάστηκαν.

Ο έλεγχος έγινε από τους Γιατρούς του Κόσμου με αφορμή το πρόγραμμα “ΑΔΑΜΑΝΤΙΑΔΑ” σε 66 Δημοτικά Σχολεία του Δήμου της Αθήνας Οι 50 εθελοντές οδοντίατροι των Γιατρών του Κόσμου εξέτασαν συνολικά 9.382 παιδιά και πραγματοποίησαν οδοντιατρικές παρεμβάσεις σε 22.281 δόντια.

Δυστυχώς τα στατιστικά δεδομένα παρουσιάζουν μία κατάσταση της στοματικής υγείας των παιδιών που δεν είναι καθόλου ικανοποιητική, η οποία αναδεικνύει το μεγάλο κενό και τη μεγάλη ανάγκη παρέμβασης που υπάρχει στο ζήτημα.

Από την οδοντιατρική καταγραφή προέκυψαν επίσης ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν ότι η πολυ-πολιτισμικότητα ανέρχεται στο 64% ανάμεσα στους μαθητές που εξετάστηκαν, η αποχή των μαθητών από τη δωρεάν εξέταση και φθορίωση, εξαιτίας της μη-συγκατάθεσης από τους γονείς ανήρθε στο 21%, ενώ η συννοσηρότητα, δηλαδή η ένδειξη συνύπαρξης πολλαπλών οδοντιατρικών και ορθοδοντικών προβλημάτων ανέρχεται στο 40%.

Διαφήμιση