Αρχική Ειδήσεις Μεγαλύτερες οι πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του προστάτη

Μεγαλύτερες οι πιθανότητες θανάτου από καρκίνο του προστάτη

0
Διαφήμιση

Ο καρκίνος του προστάτη είναι από τις πιο συχνές μορφές καρκίνου στους άνδρες, με περίπου 360.000 νέα περιστατικά στην Ευρώπη και πάνω από 92.000 θανάτους κάθε χρόνο, σχεδόν τόσο συχνός όσο ο καρκίνος του μαστού στις γυναίκες.

Έρευνα που έγινε στο νοσοκομείο Σαν Ραφαέλε του Μιλάνο σε 612 ασθενείς από διάφορες χώρες με μέση ηλικία τα 56 έτη, οι οποίοι είχαν κάνει ριζική προστατεκτομή έδειξε ότι είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να πεθάνουν από καρκίνο του προστάτη από ότι από άλλες αιτίες μέσα στην πρώτη δεκαετία μετά την χειρουργική επέμβαση.

Όμως, όταν καταφέρουν να ξεπεράσουν την πρώτη δεκαετία, η πιθανότητα θανάτου από καρκίνο εξασθενεί σημαντικά και άλλες αιτίες θανάτου γίνονται πιο πιθανές. Περίπου το 30% των ασθενών που κάνουν ριζική προστατεκτομή, εμφανίζουν εκ νέου ίχνη καρκίνου μέσα στην επόμενη δεκαετία.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας δρ. Μάρκο Μπιάνκι αυτό σημαίνει ότι στα 10 πρώτα χρόνια με την επέμβαση υπάρχει κίνδυνος επανεμφάνισης του καρκίνου. Ωστόσο, αυτός ο κίνδυνος εξασθενεί σημαντικά τόσο με το πέρας του χρόνου και της ηλικίας.

Αξίζει όμως να σημειωθεί ότι μια σημαντική παρενέργεια της προστατεκτομής είναι η ακράτεια των ούρων. Οι μισοί εκ των χειρουργηθέντων ένα ποσοστό δηλαδή 40% μετά την επέμβαση προστατεκτομής παρουσιάζει ακράτεια.

Διαφήμιση