Αρχική Ειδήσεις Επιμορφωτικό σεμινάριο: «Αναζητώντας την αειφορία στους δρόμους του νερού»

Επιμορφωτικό σεμινάριο: «Αναζητώντας την αειφορία στους δρόμους του νερού»

0
Διαφήμιση

Το ΚΠΕ Καστοριάς στο πλαίσιο του Έργου «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας και Νοτίου Αιγαίου» το οποίο χρηματοδοτείται από Εθνικούς Πόρους, οργανώνει θεματικό (Β΄ επιπέδου) τριήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο για την επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης στην Καστοριά, την Παρασκευή 20, το Σάββατο 21 και την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015.

Το θέμα του σεμιναρίου είναι: «Αναζητώντας την Αειφορία στους Δρόμους του Νερού»

Τις εισηγήσεις της πρώτης ημέρας (Παρασκευή, 20/3/2015), που περιλαμβάνουν σημαντικά θέματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα του γλυκού νερού, τη διευκρίνιση της έννοιας του εικονικού νερού, τη σχέση του νερού με τη βιώσιμη ανάπτυξη, τα ποτάμια και τον ρόλο τους, τις φυσικές καταστροφές από πλημμύρες, καθώς και τις εκπαιδευτικές πρακτικές που οδηγούν στη διαμόρφωση ενεργών πολιτών, μπορεί ελεύθερα να παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται από την τοπική κοινωνία, ανεξάρτητα από την επαγγελματική του απασχόληση.

Το σεμινάριο απευθύνεται στην επαγγελματική ομάδα των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από τους νομούς εμβέλειας του ΚΠΕ Καστοριάς, σε εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν με τα σχολεία τους στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο Π.Ε. «Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.», καθώς και σε εκπαιδευτικούς από συνεργαζόμενα με το Δίκτυο ΚΠΕ της χώρας.

Το Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Λίμνες: Πηγές Έμπνευσης για Προγράμματα Π.Ε.», στο οποίο συμμετέχουν Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια, Ενιαία Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας και ΚΠΕ από όλη τη χώρα, συντονίζεται από το ΚΠΕ Καστοριάς. Στο σεμινάριο συμμετέχουν 80 περίπου εκπαιδευτικοί από 29 Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και 7 ΚΠΕ της χώρας.

Συνδυάζοντας θεωρητικές προσεγγίσεις και βιωματικά εργαστήρια, στο πλαίσιο του σεμιναρίου προσεγγίζεται η σχέση του νερού με τη βιώσιμη ανάπτυξη στο πνεύμα που και η Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3/2015) απαιτεί έτσι ώστε να υποστηρίζεται η υλοποίηση σχετικών προγραμμάτων Π.Ε. στις σχολικές μονάδες.

Επίσης θα παρουσιαστούν εξειδικευμένα εργαστήρια που έχουν οργανωθεί από την Παιδαγωγική Ομάδα του ΚΠΕ Καστοριάς. Επιπρόσθετα έχει προβλεφθεί επίσκεψη στο Ενυδρείο Καστοριάς και στη Σπηλιά του Δράκου. Το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, στην ψηφιακή πύλη περιβαλλοντικής εκπαίδευσης (www.kpe.gr) που διαχειρίζεται το ΚΠΕ Καστοριάς.

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι για την καλύτερη κατανόηση του νοήματος που εκπέμπεται από το Πρόγραμμα για το Περιβάλλον του ΟΗΕ (UNEP) για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού (22/3/2015) το ΚΠΕ Καστοριάς έχει δημιουργήσει δύο ψηφιακές παρουσιάσεις προσαρμόζοντας και τα κείμενα στα ελληνικά.

Δείτε τις παρουσιάσεις: http://www.kpe.gr/world_water_day/ και http://www.kpe.gr/virtual_water/)

Διαφήμιση