Αρχική Καταστροφές Έκτακτα μέτρα στο Παρίσι λόγω… αιθαλομίχλης!

Έκτακτα μέτρα στο Παρίσι λόγω… αιθαλομίχλης!

0
Διαφήμιση

Η δήμαρχος Ανν Ινταλγκό ζήτησε από τις αρχές να απαγορεύουν την είσοδο στα μισά οχήματα που προσπαθούν να εισέλθουν στην πόλη, ενώ η διακίνηση με τα μέσα μαζικής μεταφοράς θα είναι δωρεάν για την Παρασκευή, σε μία προσπάθεια να μειωθεί η ρύπανση.

Ουσιαστικά οι αρχές του Παρισιού ζήτησαν να τεθούν σε λειτουργία κυκλοφοριακά μέτρα έκτακτης ανάγκης, καθώς η Πόλη του Φωτός και ένα μεγάλο κομμάτι της βόρειας Γαλλίας αντιμετωπίζουν ένα πυκνό κύμα αιθαλομίχλης.

Τα ίδια επείγοντα μέτρα είχαν εφαρμοστεί ακριβώς πριν από ένα χρόνο, μετά από μία παρόμοια κατακόρυφη αύξηση των επιπέδων ρύπανσης.

Οι αρχές της πόλης δραστηριοποιήθηκαν στα μέσα της εβδομάδας, όταν η συγκέντρωση των επιβλαβών σωματιδίων στην ατμόσφαιρα ξεπέρασε το όριο ασφαλείας. Για τα σωματίδια με διάμετρο μικρότερη από 10 μικρόμετρα (ΡΜ10), το προτεινόμενο όριο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO) είναι 80 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο.

Τα σωματίδια αυτά δημιουργούνται από οχήματα, συστήματα θέρμανσης και ρύπους βαριάς βιομηχανίας, και περιλαμβάνουν επίσης τα σωματίδια ΡΜ2.5 με διάμετρο 2,5 μικρόμετρα, τα οποία είναι ακόμα πιο επιβλαβή καθώς μπορούν να διεισδύσουν βαθιά στους πνεύμονες και να προκαλέσουν καρκίνο.

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας, η πιο μολυσμένη πόλη του πλανήτη είναι η Αβάζ στο Ιράν, με μέσο όρο τα 372 μικρογραμμάρια σωματιδίων ανά κυβικό μέτρο, αν και πρόσφατα στοιχεία από άλλες πηγές μέτρησης δίνουν τον δυσάρεστο αυτό τίτλο στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Διαφήμιση