Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Προστατευόμενη περιοχή σε διαστάσεις “Τζουράσικ πάρκ” στην Βρετανία

Προστατευόμενη περιοχή σε διαστάσεις “Τζουράσικ πάρκ” στην Βρετανία

0
Διαφήμιση

Τη μεγαλύτερη πλήρως προστατευόμενη θαλάσσια περιοχή του πλανήτη, καλύπτοντας μία έκταση 834.334 τετραγωνικών χιλιομέτρων στον Ειρηνικό Ωκεανό, ισοδύναμη με το μέγεθος της Γαλλίας και της Γερμανίας μαζί, ανακοίνωσε ΄λοτι προτίθεται να δημιουργήσει η κυβέρνηση της Βρετανίας.

Η προστατευόμενη περιοχή θα εκτείνεται γύρω από τις Νήσους Πίτκαιρν, τη βρετανική υπερπόντια κτήση που κατοικείται από τους απογόνους των ναυτών της διάσημης ανταρσίας του Μπάουντι και των Ταϊτινών που είχαν απαγάγει το 1789.

«Η κυβέρνηση σκοπεύει να προχωρήσει με τη θέσπιση μίας προστατευόμενης θαλάσσιας περιοχής γύρω από τα νησιά Πίτκαιρν στο νότιο Ειρηνικό Ωκεανό», δήλωσε ο Τζωρτζ Όσμπορν, υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου, κατά τη συζήτηση για τον προϋπολογισμό στο κοινοβούλιο.

Ωστόσο η τελική επισημοποίηση εξαρτάται από τις συμφωνίες που πρέπει να επιτευχθούν όσον αφορά την παρακολούθηση της περιοχής μέσω δορυφόρων, ώστε να αποτρέπεται η παράνομη αλιεία.

Η περιοχή φιλοξενεί τουλάχιστον 1.249 είδη θαλάσσιων θηλαστικών, ψαριών και πτηνών, αλλά και σπάνια θαλάσσια φυτά, όπως το είδος φυκιών που ζουν σε βάθος 382 μέτρων.

Το περασμένο έτος ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε τη δημιουργία μίας ακόμα μεγαλύτερης θαλάσσιας προστατευόμενης περιοχής με έκταση 1,27 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα που όμως είναι χωρισμένη σε διάφορα κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι η προστατευόμενη περιοχή γύρω από τις Νήσους Πίτκαιρν θα είναι η μεγαλύτερη συνεχόμενη τέτοια έκταση στον πλανήτη.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here