Αρχική Ειδήσεις Αντικαταθλιπτικές ιδιότητες έχει η μεσογειακή διατροφή

Αντικαταθλιπτικές ιδιότητες έχει η μεσογειακή διατροφή

0
Διαφήμιση

Ερευνητές υποστηρίζουν ότι, όσοι ακολουθούν τη μεσογειακή διατροφή έχουν λιγότερο άγχος και καλύτερη ποιότητα ζωής. Αντίθετα, όσοι καταναλώνουν λιγότερα τρόφιμα από αυτά που συμπεριλαμβάνονται στην «πυραμίδα» της διατροφής, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν κάποιο ψυχικό νόσημα.

Η μελέτη, που διεξήχθη στο πανεπιστήμιο της Νότιας Αυστραλίας, απέδειξε για μια ακόμη φορά τα σημαντικά οφέλη της μεσογειακής διατροφής καθώς σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να βοηθήσει όσους πάσχουν από κατάθλιψη.

Για παράδειγμα, όπως επεσήμαναν οι επιστήμονες, τα ωμέγα-3 λιπαρά που εμπεριέχονται στα ψάρια, παίζουν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση και βελτίωσης της ψυχικής υγείας και ισορροπίας του ατόμου, συνεπώς το απομακρύνουν από την πιθανότητα να πάθει κατάθλιψη ή να μπει σε κάποια άλλη στρεσογόνο κατάσταση.

Σύμφωνα μάλιστα με την επικεφαλής της μελέτης, Dr Natalie Parletta, η σύνδεση που παρατηρείται μεταξύ της μεσογειακής διατροφής και τα χαμηλά επίπεδα ψυχικών νόσων είναι πολύ ισχυρή γι αυτό καλό θα είναι να ενημερωθεί το κοινό για τα οφέλη της.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here