Αρχική Ειδήσεις Είστε αισιόδοξοι; Θα ζήσετε περισσότερα χρόνια!

Είστε αισιόδοξοι; Θα ζήσετε περισσότερα χρόνια!

0
Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας τα οποία δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Psychosomatic Medicin, οι πιο απαισιόδοξοι εξ αυτών εμφάνιζαν διπλάσιες πιθανότητες να πάθουν ένα σοβαρότερο σοβαρό πρόβλημα υγείας τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Όσο πιο αισιόδοξα αντιμετωπίζει κάποιος τη ζωή τόσο περισσότερα χρόνια θα ζήσει, λένε οι ερευνητές του University College of London, καθώς σε πρόσφατη μελέτη τους ανακάλυψαν ότι οι απαισιόδοξοι άνθρωποι είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες να πάθουν κατάθλιψη ή να νοσήσουν από κάποια σοβαρή ασθένεια.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές παρακολούθησαν την πορεία της υγείας 369 ασθενών, οι οποίοι είχαν εισαχθεί στο νοσοκομείο με συμπτώματα ασταθούς στηθάγχης και καρδιακής προσβολής. Διαπίστωσαν ότι πιο αισιόδοξοι ασθενείς είναι θετική στάση και καλύτερο ψυχισμό, συνεπώς είχαν ελάχιστες πιθανότητες ενός σοβαρότερου περιστατικού.

Επιπροσθέτως οι απαισιόδοξοι ασθενείς εξακολουθούσαν να καπνίζουν ακόμα και μετά την ασθένεια τους ενώ αντίθετα η πλειονότητα των αισιόδοξων ασθενών σταμάτησαν το κάπνισμα και έδειχναν τη διάθεση να ξεκινήσουν πιο υγιεινή διατροφή αυξάνοντας την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών στην καθημερινότητα τους.

Διαφήμιση