Αρχική Ειδήσεις Οι επικίνδυνες αποστολές των τεχνικών του ΟΤΕ και της Cosmote

Οι επικίνδυνες αποστολές των τεχνικών του ΟΤΕ και της Cosmote

0
Διαφήμιση

Δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες είναι οι περιπτώσεις ακραίων φαινομένων που καλούνται κάθε χειμώνα να παρέμβουν οι τεχνικοί του ΟΤΕ και της COSMOTE για να προλάβουν ή να αποκαταστήσουν προβλήματα, εξασφαλίζοντας σε κάθε γωνιά της χώρας επικοινωνία παντός καιρού. Τα κύματα κακοκαιρίας που έπληξαν και πλήττουν τον τελευταίο καιρό τη χώρα έχουν δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων. Διακοπές κυκλοφορίας, υπερχείλιση υδάτων, παγετός και απαγόρευση απόπλου είναι μόνο μερικές από τις συνέπειες των δυσμενών καιρικών φαινομένων . Και παρ’ όλο που ένα από αυτά, το χιόνι, δίνει μια ξεχωριστή νότα, δεν παύει να δημιουργεί προβλήματα, ιδιαίτερα στις τηλεπικοινωνίες.

Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πως φτιάχνεται μια βλάβη, σε ένα τοπικό δίκτυο, ενός απομακρυσμένου χωριού; Τι γίνεται όταν παγώνουν οι σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας στην κορυφή βουνών όπως η Πίνδος, ή η κοντινή μας Πεντέλη; Ή τι χρειάζεται να κάνουν οι τεχνικοί για να φτάσουν σε μια βλάβη, όταν επαρχιακοί δρόμοι έχουν κλείσει από κατολισθήσεις;

Ευτυχώς για όλες αυτές τις περιπτώσεις, υπάρχουν οι τεχνικοί τηλεπικοινωνιών. Οι άνθρωποι αυτοί, φροντίζουν καθημερινά για την απρόσκοπτη επικοινωνία μας, ακόμα και με τις πιο δύσκολες καιρικές συνθήκες. Εκείνοι καλούνται να διορθώσουν κάθε βλάβη, όσο δύσκολη κι αν είναι, όσο μακριά κι αν βρίσκεται και ανεξάρτητα από την ημέρα και την ώρα που εκδηλώθηκε.

Δεν λείπουν οι περιπτώσεις όπου το ύψος του χιονιού ή των νερών από τις καταιγίδες δυσχέραινε την πρόσβαση στους σταθμούς βάσης και οι τεχνικοί αναγκάζονταν να χρησιμοποιήσουν ειδικά οχήματα με ερπύστριες σε περιοχές με κατολισθήσεις, αλλά και να διανύσουν μέρος της απόστασης ακόμη και με τα πόδια σε υψόμετρα και ορεινές περιοχές με κίνδυνο τη ζωή τους.

Κάθε χρόνο οι τεχνικοί επεμβαίνουν σε περισσότερες από 100 περιπτώσεις, ερχόμενοι αντιμέτωποι με χιόνια, παγετούς, καύσωνες, φωτιές και πλημμύρες, ενώ καθόλη τη διάρκεια του έτους πραγματοποιούν περισσότερες από 50.000 επισκέψεις σε εγκαταστάσεις του δικτύου για την επέκτασή του ή για αποκατάσταση προβλημάτων.

Επίσης, εντυπωσιακό είναι το γεγονός πως αξιοποιώντας το προηγμένο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο της εταιρείας, οι τεχνικοί συμβάλλουν στον εντοπισμό και διάσωση ανθρώπων που βρίσκονταν σε κίνδυνο (ορειβάτες, ναυτιλομένους, κ.ά).

Διαφήμιση