Αρχική Ειδήσεις Μεγαλακάκηδες: Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην Κρήτη και την Μεσόγειο

Μεγαλακάκηδες: Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην Κρήτη και την Μεσόγειο

0
Διαφήμιση

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα, οι Μεγαλακάκηδες συνεχίζουν τις εμφανίσεις τους στην σκηνή του HOLY WO0D STAGE τις Τετάρτες 18, 25 Φεβρουαρίου & 4 Μαρτίου 2015. Οι δεξιοτέχνες χορευτές Γιάννης & Γιώργος Μεγαλακάκης με μία ομάδα επίλεκτων χορευτών και των μουσικών Γιώργου Κοντογιάννη (λύρα) και Δημήτρη Βαρελόπουλου (λαούτο) παρουσιάζουν μία σειρά πρωτότυπων παραστάσεων κρητικών χορών που κάθε φορά ενώνονται, δημιουργούν και συμπράττουν με δημοφιλείς μουσικούς.

Με αυτόν τον τρόπο μάς υπενθυμίζουν ότι η μουσική είναι μία «παγκόσμια γλώσσα της ανθρωπότητας» όπως την είχε αποκαλέσει μία μεγάλη μορφή της αμερικανικής λογοτεχνίας ο Henry Wadsworth Longfellow.

Τα αδέρφια Μεγαλακάκη, που υπηρετούν την κρητική χορευτική παράδοση με συνέπεια και ψυχή τα τελευταία 17 χρόνια, καλούν επί σκηνής: τον σπουδαίο νέο λυράρη του Πόντου Ηλία Υφαντίδη , την ταλαντούχα τραγουδίστρια και δεξιοτέχνη στο σαντούρι Αρετή Κετιμέ, τον βιρτουόζο κιθαρίστα του flamenco Χρίστο Τζιφάκη, τον δεξιοτέχνη βιολάτορα Θεολόγο Μιχελή, την εκπληκτική ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού.

Για τέσσερις βραδιές μάς υπόσχονται γλέντια με έντονες χορευτικές και μουσικές στιγμές γεμάτες πάθος και δυναμισμό. Ένας μουσικός παράπλους με κρητικούς χορούς, χορευτικούς αυτοσχεδιασμούς και μουσικές από την Κρήτη, το Αιγαίο, τον Πόντο, την Μικρά Ασία και την Ισπανία.

Διαφήμιση