Αρχική Ειδήσεις Η Schneider Electric στην 9η θέση ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες επιχειρήσεις

Η Schneider Electric στην 9η θέση ανάμεσα στις 100 πιο βιώσιμες επιχειρήσεις

0
Διαφήμιση

Η Schneider Electric ανακοίνωσε την κατάταξή της στην 9η θέση ανάμεσα στις 100 Πιο Βιώσιμες Επιχειρήσεις Παγκοσμίως – 2015 Global 100 Most Sustainable Corporations in the World (“Global 100”) Index. Ο δείκτης ανακοινώθηκε από την Corporate Knights, την εταιρεία συμβούλων και επενδύσεων για τα Μέσα Ενημέρωσης με βάση το Τορόντο, στις 21 Ιανουαρίου. Οι εταιρείες που κατατάσσονται στον Παγκόσμιο Δείκτη των 100 είναι αυτές με κορυφαία απόδοση αειφορίας στους βιομηχανικούς τομείς και επιλέγονται ανάμεσα από αρχικά 4.609 εισηγμένες εταιρείες με κεφαλαιοποίηση μεγαλύτερη από 2 δισεκατομμύρια δολάρια (USD).

Ο Παγκόσμιος δείκτης 100 (Global 100) καθορίζεται με τη χρήση δώδεκα ποσοτικών δεικτών αειφορίας, συμπεριλαμβανομένου του ποσού των εσόδων που παράγουν οι εταιρείες ανά μονάδα ενέργειας που καταναλώνεται και το ποσοστό της απώλειας χρόνου & ατυχημάτων.

Η Schneider Electric χρησιμοποιεί το Βαρόμετρο Πλανήτη & Κοινωνίας εδώ και 10 έτη με σκοπό τη μέτρηση των επιδόσεων της βιωσιμότητας της εταιρείας. Το Βαρόμετρο Planet & Society αποτελεί το εργαλείο μέτρησης της βιωσιμότητας του Ομίλου από το 2005 με στόχους που ορίζονται για χρονικό διάστημα τριών ετών και τριμηνιαία αποτελέσματα για τους βασικούς δείκτες απόδοσης του.

Με κάθε νέο εταιρικό πρόγραμμα, ο Όμιλος ορίζει και νέους φιλόδοξους στόχους για το Βαρόμετρο. Για την αποτύπωση της προόδου της εταιρείας, το Βαρόμετρο χρησιμοποιεί μια κλίμακα βαθμολόγησης στα 10.

Τα τελικά αποτελέσματα του Βαρομέτρου Planet & Society για το εταιρικό πρόγραμμα 2012-2014 θα δημοσιευθούν στις 19 Φεβρουαρίου 2015. Ωστόσο, το βαρόμετρο είχε ήδη υπερβεί τον τριετές στόχο του με βαθμολογία 8 στα 10, ενώ πέτυχε 9,2 μέσα στο τρίτο τρίμηνο του 2014. Η επόμενη έκδοση του Βαρομέτρου Πλανήτη & Κοινωνίας θα παρουσιαστεί επίσης στις 19 Φεβρουαρίου 2015.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔιευρύνονται ανησυχητικά οι περίοδοι εκτεταμένων ξηρασιών
Επόμενο άρθροΜεγαλακάκηδες: Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι στην Κρήτη και την Μεσόγειο