Αρχική Καταστροφές Το «Pολόι της Αποκάλυψης» μετακινήθηκε ξανά…

Το «Pολόι της Αποκάλυψης» μετακινήθηκε ξανά…

0
Διαφήμιση

Στο 12 παρά 3 βρίσκεται το «Pολόι της Αποκάλυψης» του ανθρώπινου πολιτισμού, λόγω της κλιματικής αλλαγής και της πυρηνικής απειλής του Iράν και της Bόρειας Kορέας.

Ο λεπτοδείκτης του Ρολογιού της Αποκάλυψης, που συμβολίζει την επικείμενη καταστροφή του κόσμου, μετακινήθηκε κατά δύο λεπτά προς τα εμπρός και πλέον δείχνει «μεσάνυχτα παρά τρία λεπτά», ανακοίνωσαν οι επιστήμονες που τον προσδιορίζουν.

ο «Pολόι της Aποκάλυψης» καθιερώθηκε το 1947, με την είσοδο της ανθρωπότητας στην πυρηνική εποχή. Tότε η επιθεώρηση πυρηνικών φυσικών Bulletin of the Atomic Scientists το έβαλε στις 12 παρά 7. Eκτοτε η BAS αναπτύχθηκε σε οργανισμό, που ασχολείται ευρύτερα με τις απειλές, που δημιουργεί ο ίδιος ο άνθρωπος στην επιβίωσή του.

Η ώρα τώρα είναι πλέον είναι 23:57, τόνισε η Κένετ Μπένεντικτ, η πρόεδρος του Συμβουλίου. Ο λεπτοδείκτης του ρολογιού είχε μετακινηθεί για τελευταία φορά στις 10 Ιανουαρίου 2012, όταν προχώρησε κατά ένα λεπτό. Τόσο κοντά στα “μεσάνυχτα” είχε βρεθεί ξανά μόνο το 1984, όταν οι σχέσεις των ΗΠΑ με την τότε ΕΣΣΔ ήταν ιδιαίτερα τεταμένες.

“Σήμερα η ανεξέλεγκτη υπερθέρμανση του πλανήτη και η κούρσα των πυρηνικών όπλων, ως αποτέλεσμα του εκσυγχρονισμού των τεράστιων οπλοστασίων, αποτελούν την υπέρτατη και αδιαμφισβήτητη απειλή για την επιβίωση της ανθρωπότητας”, τόνισε η Μπένεντικτ.

“Οι ηγέτες του κόσμου δεν έδρασαν με την ταχύτητα που χρειαζόταν για να προστατεύσουν τους πολίτες από μια πιθανή καταστροφή”, πρόσθεσε, εξηγώντας την απόφαση του Συμβουλίου να μετακινήσει προς τα εμπρός τους δείκτες του ρολογιού.

 

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ άγνωστη πλευρά του Ελβετού φιλέλληνα Μάγερ
Επόμενο άρθροΙδέες διακόσμησης που θα δώσουν φως στο σπίτι σας