Αρχική Ειδήσεις Ιδέες διακόσμησης που θα δώσουν φως στο σπίτι σας

Ιδέες διακόσμησης που θα δώσουν φως στο σπίτι σας

0
Διαφήμιση

Μπορεί να είμαστε από τους τυχερούς αυτού του κόσμου όπου ο ήλιος δε λείπει στιγμή από την καθημερινότητά μας, αλλά όσο να ναι λίγο η κατασκευή του σπιτιού σας ή η τοποθεσία του εμποδίζει το φως να εισχωρήσει. Για το λόγο αυτό συμβουλεύουμε:

Χρησιμοποιήστε ανοιχτόχρωμα υφάσματα: Κουρτίνες, καλύμματα καναπέ, μαξιλάρια και παπλωματοθήκες σε σκούρα χρώματα κρίνονται… ακατάλληλα. Ειδικά οι κουρτίνες εμποδίζουν τις ηλιαχτίδες του ήλιου να εισχωρήσουν στο δωμάτιο και αυτό κάνει ακόμη δυσκολότερη την προσπάθειά σας να φωτίσετε το χώρο.

Μπορείτε να το διακοσμήσετε με χρωματιστά, φλοράλ ή μαύρα μικροαντικείμενα (δείτε βάζα, κορνίζες, κηροπήγια, φωτιστικά) και έτσι να δώσετε τον παιχνιδιάρικο τόνο που θέλετε. Και μία πολυθρόνα σε ένα έντονο χρώμα θα σπάσει το λευκό και θα αποτελέσει την αγαπημένη σας γωνιά.

Δημιουργήστε αντανακλάσεις: Το μυστικό του φωτός βρίσκεται στον… καθρέφτη σας. Δε θα βοηθήσει μόνο στο φως, αφού θα κάνει το χώρο να φαίνεται ακόμη μεγαλύτερος. Διπλό το όφελος δηλαδή. Αν πάλι δε σας αρέσει η ιδέα αυτή, μπορείτε να τοποθετήσετε κάποια άλλα αντικείμενα που δημιουργούν αντανακλάσεις και να το τοποθετήσετε απέναντι από το παράθυρο.

Αποφύγετε τα πολλά έπιπλα: Οι μεγάλες βιβλιοθήκες μέσα σε ένα σαλόνι ή τα πολλά ντουλάπια εμποδίζουν το φως της ημέρας να διαρρεύσει. Κρατήστε το χώρο σας πιο άδειο και προτιμήστε κάποια οριζόντια ράφια για τους τοίχους σας τα οποία θεωρούνται και πιο στιλάτα. Ένας ακόμη κανόνας διακόσμησης είναι τα μικρά έπιπλα για ευνόητους λόγους.

Βάψτε έναν τοίχο: Γενικώς οι τοίχοι του σπιτιού πρέπει να κυμαίνονται σε ανοιχτούς χρωματισμούς. Αν, λοιπόν, το άσπρο ή το κρεμ σας φαίνονται κάπως κλασσικά, μπορείτε να δοκιμάσετε να βάψετε ένα μεγάλο τοίχο σε απαλό γκρι, σομόν, μέντας ή ακόμη και λιλά.

Επιλέξτε έξυπνα φωτιστικά: Ναι εδώ δε θα έχετε φυσικό φωτισμό, αλλά και πάλι το σπίτι σας θα λάμπει. Μπορείτε, για παράδειγμα, να τοποθετήσετε ένα μεταλλικό φωτιστικό δαπέδου στο σαλόνι σας το οποίο το πρωί θα σας… φωτίζει περισσότερο και το βράδυ θα το χρησιμοποιείτε για τις ρομαντικές σας στιγμές. Άλλωστε αποτελούν και μία πολύ έξυπνη ιδέα διακόσμησης γενικώς για το σαλόνι ή την κρεβατοκάμαρα.

Διαφήμιση