Αρχική Ειδήσεις Συνταγές για την… τριχόπτωση

Συνταγές για την… τριχόπτωση

0
Διαφήμιση

Επειδή το θέμα της τριχόπτωσης είναι πάντα κάτι που αφορά επικίνδυνα όλους τους άνδρες, Παρακάτω σας προτείνονται μερικά αφεψήματα βοτάνων που θα μπορούσατε να λούζεστε!

Φασκόμηλο

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Ανακούφιση προσφέρουν τα φρέσκα φύλλα, αν τα τρίψουμε σε περιοχές με τσιμπήματα εντόμων ή σε πληγές με πύο. Γαργάρες με το αφέψημα καταπραΰνουν τον ερεθισμό των ούλων και του λαιμού. Το συχνό λούσιμο με το αφέψημα είναι καλό για την τριχόπτωση. Χρησιμοποιείται επίσης στην μαγειρική για να νοστιμίζει κυρίως φαγητά με κρεατικά.

Είναι επίσης τονωτικό, βοηθά στην ατονία του στομάχου, στην ελάττωση μνήμης, στο κρυολόγημα, και στην έντονη εφίδρωση. Χρήση: Για αφέψημα βράζουμε μια κουταλιά του γλυκού φρέσκα ή αποξηραμένα φύλλα σε ένα μπρίκι νερό, το σουρώνουμε και το πίνουμε ζεστό ή κρύο ανάλογα με την εποχή.

Τσουκνίδα

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Είναι πολύτιμη πηγή μετάλλων (σίδηρος, νάτριο, μαγγάνιο, ασβέστιο, κάλιο κ.α.), καθώς και βιταμίνες Α, Β και C, που βοηθά στην απορρόφηση σιδήρου. Έχει ιδιότητες αιμοστατικές, αντιδιαβητικές και διουρητικές. Κάνει καλό στο αναπνευστικό, στα δερματολογικά και αναπνευστικά προβλήματα.

Είναι κατά της τριχόπτωσης και της πιτυρίδας και τονώνει τα μαλλιά. Χρησιμοποιήστε τις ρίζες και τα φύλλα τσουκνίδας για να φτιάξετε αφέψημα που στη συνέχεια μ’ αυτό θα κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Καταπολεμάει τα αρθριτικά, την αναιμία, την παχυσαρκία, την πέτρα στα νεφρά, τη διάρροια, τους κολικούς, τη βρογχίτιδα, τους ρευματισμούς και την ηπατίτιδα.

Είναι σπασμολυτικό, αιμοκαθαρτικό και τονωτικό. Είναι δραστικό σε περιπτώσεις παραλύσεων. Ρίχνει την πίεση, σταματά την αιμορραγία της μύτης, προωθεί τη ροή του γάλακτος στο θηλασμό και συντελεί στην εύρυθμη λειτουργία των αδένων.

Πολυτρίχι, Αδίαντο

Θεραπευτικές Ιδιότητες: Είναι τονωτικό των μαλλιών, θεωρείται ότι σταματάει την τριχόπτωση και εξαφανίζει την πιτυρίδα. Είναι καλό και στις πέτρες των νεφρών, ενώ βοηθάει και ως αντιβηχικό στις βροχίτιγες και τα κρυολογήματα. Χρήση: Ρίχνουμε ένα φλιτζάνι βραστό νερό σε 1-2 κουταλιές του τσαγιού φύλα και το αφήνουμε για δέκα λεπτά. Πίνουμε το ρόφημα τρεις φορές την μέρα. Για την τριχόπτωση κάνουμε και εντριβές με το αφέψημα του.

Πηγές: Samosin, “Βότανα όλα για την υγεία”, εκδότες Τόγιας Δημήτριος, Κωνσταντίνος Πολίτης

Διαφήμιση