Αρχική Ειδήσεις Τηλεμαραθώνιος Αγάπης από τη Unicef

Τηλεμαραθώνιος Αγάπης από τη Unicef

0

Τη Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου πραγματοποιείται ο Τηλεμαραθώνιος Αγάπης UNICEF για την καταπολέμηση της φτώχειας και του υποσιτισμού των παιδιών, που διοργανώνεται σε συνεργασία με τη ΝΕΡΙΤ. Ο Τηλεμαραθώνιος της UNICEF συμπληρώνει φέτος 26 χρόνια ανθρωπιστικής παρουσίας και προσφοράς. Χάρη στις προσπάθειες της UNICEF και την υποστήριξη της παγκόσμιας κοινότητας και εκατομμυρίων εθελοντών σήμερα υπάρχουν μεγάλα επιτεύγματα στην παιδική προστασία και την υγεία των παιδιών, μεταξύ άλλων:

Μειώθηκε κατά 37% η καχεξία στα παιδιά κάτω των 5 ετών από 257 εκατομμύρια το 1990 σε 161 εκατομμύρια παιδιά το 2013.  Μειώθηκαν στο μισό οι θάνατοι παιδιών κάτω των πέντε ετών, από 12 εκατομμύρια το 1990, σε 6,3 εκατομμύρια το 2013.   Αποτράπηκαν 13,8 εκατομμύρια θάνατοι παιδιών από ιλαρά μόνο μεταξύ 2000 και 2012 χάρη στους εμβολιασμούς (μείωση 78%).

Όμως οι προκλήσεις είναι ακόμα μεγάλες:

3 εκατομμύρια παιδιά κάθε χρόνο χάνουν άδικα τη ζωή τους – σχεδόν οι μισοί του συνόλου των θανάτων παιδιών κάτω των 5 ετών – από αιτίες που σχετίζονται με τον υποσιτισμό.

Το ένα τέταρτο των παιδιών παγκοσμίως – είναι καχεκτικά εξαιτίας χρόνιου υποσιτισμού που θα μπορούσε εύκολα να προληφθεί κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της ζωής τους.

Σήμερα τα παιδιά που ανήκουν στο φτωχότερο 20% των παιδιών του κόσμου, διατρέχουν δύο φορές μεγαλύτερο κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους πριν από τα πέμπτα τους γενέθλια από αυτά που ανήκουν στο πλουσιότερο 20%.

Οι βλάβες εξαιτίας του υποσιτισμού, της κακής υγείας και της ανεπαρκούς φροντίδας κατά τη διάρκεια της παιδικής ηλικίας εμποδίζουν τη μελλοντική ανάπτυξη των παιδιών και συχνά δεν είναι δυνατό να διορθωθούν στη μετέπειτα ζωή τους. Στερούνται την επαρκή διατροφή, τα εμβόλια, το καθαρό νερό, την υγιεινή, την ιατρική φροντίδα, την εκπαίδευση.

Με τη βοήθεια και την ενίσχυση των πολιτών στον Τηλεμαραθώνιο η UNICEF θα συνεχίσει να παρέχει στα παιδιά τα απαραίτητα συμπληρώματα διατροφής και το ειδικό θεραπευτικό γάλα, να ενισχύσει τα τοπικά κέντρα υγείας με τον απαραίτητο εξοπλισμό ειδικά για υποσιτισμένα παιδιά, να τους παρέχει ασφαλές πόσιμο νερό, εμβόλια και βιταμίνες, να ενισχύσει τα προγράμματά της ενάντια στη φτώχεια.

Ο Τηλεμαραθώνιος θα ξεκινήσει στις 7 το απόγευμα και θα συνεχισθεί μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος θα γίνουν απευθείας συνδέσεις με τα δελτία όλων των καναλιών εθνικής εμβέλειας, αλλά και με 11 μεγάλα κανάλια επαρχιακών πόλεων. Θα γίνουν επίσης συνδέσεις με τους μεγάλους ραδιοφωνικούς σταθμούς της Αθήνας και της περιφέρειας.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here