Αρχική Ειδήσεις 9 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

9 τρόφιμα που θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος

0
Διαφήμιση

Νόστιμα φαγητά που σας βοηθούν με τη δίαιτα; Ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό. Δεν υπάρχει αμφιβολία: Η απώλεια βάρους έρχεται με απλές μαθηματικές πράξεις. Θα πρέπει να τρώτε λιγότερες θερμίδες από όσες καίτε.

«Ορισμένα τρόφιμα μπορεί να σας βοηθήσουν να ρίξετε το σωματικό σας βάρος», λέει η Heather Mangieri, RD, εκπρόσωπος της Ακαδημίας Διατροφής και Διαιτολογίας, “επειδή βοηθούν να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερο και βοηθούν στον περιορισμό της πείνας.” Μερικά ακόμη αυξάνουν και το μεταβολισμό σας. Πάρτε λοιπόν αυτή τη λίστα όταν θα πάτε στο σούπερ μάρκετ:

1. Φασόλια

Είναι μια μεγάλη πηγή πρωτεΐνης. Τα φασόλια είναι επίσης πλούσια σε φυτικές ίνες και βοηθούν στην αργή χώνεψη. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αισθάνεστε χορτάτοι περισσότερο, γεγονός που μπορεί να σας σταματήσει από το να τρώτε περισσότερο.

2. Σούπα

Ξεκινήστε το γεύμα σας με ένα φλιτζάνι σούπα, και μπορείτε να καταλήξετε να τρώτε λιγότερο. Θέλετε να κρατήσετε τη σούπα σε 100 έως 150 θερμίδες ανά μερίδα.

3. Σοκολάτα Υγείας

Θέλετε να απολαύσετε τη σοκολάτα μεταξύ των γευμάτων; Διαλέξτε ένα τετράγωνο ή δύο μαύρης σοκολάτας και όχι γάλακτος. Σε μια μελέτη, οι λάτρεις της σοκολάτας που τους δόθηκε μαύρη σοκολάτα κατανάλωναν 15% λιγότερη πίτσα λίγες ώρες αργότερα από ό,τι εκείνοι που είχαν φάει σοκολάτα γάλακτος.

4. Πολτοποιημένα Λαχανικά

Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα λαχανικά στη διατροφή σας. Όταν οι ερευνητές πρόσθεσαν πολτοποιημένο κουνουπίδι και κολοκυθάκια σε άλλα φαγητά, οι άνθρωποι έτρωγαν 200 – 350 λιγότερες θερμίδες. Αυτά τα υγιή λαχανικά προσθέτουν λίγες θερμίδες χύμα σε ένα νόστιμο πιάτο.

5. Τα αυγά και τα λουκάνικα

Ένα πλούσιο σε πρωτεΐνες πρωινό μπορεί να σας βοηθήσει να αποκρούσετε τις επιθέσεις για σνακ όλη την ημέρα. Σε μια μελέτη από μια ομάδα παχύσαρκων νεαρών γυναικών, εκείνες που ξεκίνησαν την ημέρα τους με 35 γραμμάρια πρωτεΐνης – αυτό είναι ίσως πολύ περισσότερο από ό,τι τρώτε – αισθάνθηκαν πληρέστερες αμέσως.

6. Ξηροί καρποί

Για ένα μεγάλο σνακ όταν είστε στο τρέξιμο, πάρτε μια μικρή χούφτα αμύγδαλα, φιστίκια, καρύδια ή πεκάν. Η έρευνα δείχνει ότι όταν οι άνθρωποι τρώνε καρπούς με κέλυφος, αυτόματα τρώνε λιγότερο σε μεταγενέστερο γεύμα.

7. Μήλα

Τα ολόκληρα φρούτα αμβλύνουν την όρεξη με τέτοιο τρόπο που οι χυμοί φρούτων και οι σάλτσες δεν το κάνουν, γι’ αυτό να προτιμάτε τα φρούτα όπως είναι. Ένας λόγος είναι ότι το ολόκληρο φρούτο έχει περισσότερες φυτικές ίνες. Πλέον, το μάσημα στέλνει σήματα στον εγκέφαλό σας ότι έχετε φάει κάτι ουσιαστικό.

8. Γιαούρτι

Προτιμάτε το ελληνικό γιαούρτι που μπορεί να είναι καλό για την περιφέρεια της μέσης σας. Σε μια μελέτη του Χάρβαρντ παρακολούθησαν περισσότερους από 120.000 ανθρώπους για μια δεκαετία και παρατήρησαν ότι το γιαούρτι από όλα τα τρόφιμα που έλεγξαν ήταν το πιο στενά συνδεδεμένο με την απώλεια βάρους.

9. γκρέιπφρουτ

Ναι, το γκρέιπφρουτ μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να χάσετε κιλά, ειδικά αν είστε σε κίνδυνο για διαβήτη.

Οι ερευνητές στο Scripps Clinic στο Σαν Ντιέγκο ανακάλυψαν ότι όταν οι παχύσαρκοι άνθρωποι έτρωγαν μισό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα, έχασαν κατά μέσο όρο 3 ½ κιλά σε διάστημα 12 εβδομάδων.

Πίνοντας χυμό γκρέιπφρουτ δεν είχε τα ίδια αποτελέσματα. Αλλά ο χυμός γκρέιπφρουτ δεν έχει καμία αποδεδειγμένη για την “καύση λίπους” – μπορεί απλώς να βοηθήσει τους ανθρώπους να αισθάνονται πλήρεις.

Πηγή: webmd.com

Διαφήμιση