Αρχική Ειδήσεις Βιοκαύσιμα και βιορευστά σε δημόσια διαβούλευση

Βιοκαύσιμα και βιορευστά σε δημόσια διαβούλευση

0
Διαφήμιση

Σε δημόσια διαβούλευση εισάγεται το σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης με θέμα «Σύστημα αειφορίας βιοκαυσίμων και βιορευστών».

Με το παρόν σχέδιο καθορίζονται οι διαδικασίες με τις οποίες αποδεικνύεται η τήρηση των κριτηρίων αειφορίας των βιοκαυσίμων και βιορευστών, καθορίζεται η διαδικασία πιστοποίησης και επαλήθευσης των οικονομικών φορέων, η διαδικασία υποβολής και το είδος των πληροφοριών που υποβάλλονται καθώς και οι υπόχρεοι υποβολής των πληροφοριών αυτών, εφόσον, βάσει διατάξεων, τα βιοκαύσιμα ή βιορευστά οφείλουν να πληρούν τα κριτήρια αειφορίας, για τους σκοπούς που καθορίζονται στην παρ. 1 του άρθρου 20 του ν. 4062/2012.

Το σύνολο των ανωτέρω διαδικασιών αποτελεί το σύστημα αειφορίας των βιοκαυσίμων και βιορευστών.

Ως χαρακτηριστικά αειφορίας νοείται το σύνολο των ιδιοτήτων που χαρακτηρίζουν το βιοκαύσιμο ή βιορευστό σε σχέση με την τήρηση των κριτηρίων αειφορίας και ιδίως αριθμητικα στοιχεία για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, η περιγραφή και χώρα προέλευσης πρώτων υλών

Η κατάθεση των δικών σας απόψεων και προτάσεων καθώς και οι προτάσεις από τους αρμόδιους φορείς της αγοράς θα ληφθούν υπόψη από τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου, κατά την τελική επεξεργασία του σχεδίου νόμου.

Η δημόσια διαβούλευση θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 18 Νοεμβρίου 2014 και ώρα 10.00.

Διαφήμιση