Αρχική Ειδήσεις Στον αγωγό EastMed και το Ισραήλ

Στον αγωγό EastMed και το Ισραήλ

0
Διαφήμιση

Συμφωνία για την συμμετοχή του Ισραήλ στον αγωγό EastMed επετεύχθη μεταξύ των υπουργών Περιβάλλοντος της Ελλάδας, του Ισραήλ, της Ιταλίας και της Κύπρου με τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενεργειακή Ενοποίηση, κατά τη διάρκεια Διάσκεψης Υψηλού Επιπέδου στη Ρώμη.

Όπως επισημαίνει το ΥΠΕΚΑ, πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη, δεδομένου ότι ο αγωγός EastMed, με τη συμμετοχή του Ισραήλ, αποκτά τεράστια ώθηση και συμβάλλει ανάλογα με τον ΤΑΡ στην ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης.

Ο αγωγός EastMed είναι ούτως ή άλλως ανάλογος του TAP (8-10 bcm) και με αυτόν χαράσσεται νέα όδευση από πηγές του Ισραήλ, μέσω Κύπρου και Ελλάδας, προς την Ε.Ε., χωρίς να διέρχεται δηλαδή από την Τουρκία.

Τις επόμενες ημέρες, με κοινή επιστολή τους προς τον Ευρωπαίο Επίτροπο για την Ενεργειακή Ενοποίηση και τον Προεδρεύοντα του Συμβουλίου Υπουργών της Ε.Ε., Ιταλό ομόλογό τους, ο Έλληνας, ο Κύπριος και ο Ισραηλινός Υπουργός θα οριστικοποιήσουν τη συνάντηση όλων των μερών, προκειμένου να συζητηθεί το εν λόγω θέμα.

Διαφήμιση