Αρχική Ειδήσεις Ο μαγικός κόσμος της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από ΟΤΕ και COSMOTE

Ο μαγικός κόσμος της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής από ΟΤΕ και COSMOTE

0
Διαφήμιση

Περισσότεροι από 1500 γονείς και παιδιά είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τον μαγικό κόσμο της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην τριήμερη ενημέρωση στο Τhe Mall Athens, που πραγματοποιήθηκε από τον ΟΤΕ και την COSMOTE, μεγάλων χορηγών του 1ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Παιδιά Δημοτικού. Οι ρομποτικές κατασκευές που παρουσιάστηκαν προσέλκυσαν το ενδιαφέρον των παιδιών που βρέθηκαν εκεί. Ταυτόχρονα, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το λογισμικό και τα βασικά βήματα σχεδιασμού, αλλά και να αναπτύξουν με τη βοήθεια εξειδικευμένων εκπαιδευτών ρομποτικές κατασκευές.

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «Η δική μου πόλη», που τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας & Θρησκευμάτων και διοργανώνεται από τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό WRO Hellas με την βοήθεια της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ), βασίζεται στη νέα εκπαιδευτική μέθοδο STEM (Science-Technology-Engineering-Mathematics).

Μέσω της χορηγίας αυτής, o ΟΤΕ και η COSMOTE συμβάλλουν στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών από νεαρή ηλικία και στην εξοικείωση τους με τις νέες τεχνολογίες. Οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στην επίσημη ιστοσελίδα www.wrohellas.gr, μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου 2014.

Διαφήμιση