Αρχική Ειδήσεις Η αγάπη είναι πάντα περίπλοκη

Η αγάπη είναι πάντα περίπλοκη

0
Διαφήμιση

Όταν οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται την αγάπη, τείνουν να φανταστούν, ότι η αγάπη είναι συναισθηματικά ισοδύναμο της ηλιοφάνειας και του ουράνιου τόξου, του γέλιου, εκείνο το καταπληκτικό, φανταστικό συναίσθημα που επιπλέει σε ένα σύννεφο. Απ’ την άλλη σίγουρα έχετε κάποια στιγμή βιώσει την αγάπη ως μία σκληρή ματιά στην πραγματικότητα, ως θλίψη. Η αλήθεια είναι ότι η αγάπη είναι λίγο πιο … περίπλοκη.

 

Σίγουρα, έχουμε εκείνες τις στιγμές αγάπης που αισθανόμαστε απόλυτα ευτυχισμένοι. Αλλά αυτές οι στιγμές είναι, επίσης, προσωρινές και σκορπίζονται σε όλη τη ζωή με απροσδόκητους τρόπους.

Ο μόνος τρόπος για να ασχοληθεί κανείς με την πολύπλοκη, δύσκολη φύση της αγάπης είναι να μάθει να την αποδέχεται. Και είναι μέσα από αυτή τη διαδικασία μάθησης που θα καταλήξει σε ακόμη πιο βαθιά, πιο αυθεντική εμπειρία της αγάπης.

Υπάρχει σχέση αγάπης …

«Αγαπώ τον άντρα μου, αλλά η έλλειψη του στην οργάνωση με τρελαίνει. Ίσως είναι αυτό που με ενοχλεί περισσότερο από ό, τι θα έπρεπε».

«Αγαπώ τη μαμά μου, αλλά είμαστε ριζικά και πολιτισμικά διαφορετικοί άνθρωποι. Μπορώ να αισθάνονται αποκομμένη από αυτήν, ακόμη κι αν είμαι παιδί της. Αγαπώ τα παιδιά μου, αλλά μερικές φορές εύχομαι να μπορούσα να ξεφύγω από τη μητρότητα».

Έπειτα, υπάρχουν και τα πράγματα που αγαπάμε …

«Μου αρέσει να γράφω, αλλά μερικές φορές δεν έχω τίποτα να πω και να αισθάνομαι απογοητευμένη. Λατρεύω τη βροχή, αλλά μόνο αν είμαι στα ζεστά με ένα φλιτζάνι τσάι. Λατρεύω τις ντομάτες, αλλά μόνο το καλοκαίρι, και μόνο αν έχουν μια πασπαλισμένη κουταλιά αλάτι της θάλασσας στην κορυφή».

 Η αγάπη είναι πολύπλοκη, μερικές φορές ακατανόητη, και δύσκολη να τη διαχειριστούμε. Η αγάπη είναι σαν ένα ρόδι: κάθε σταγόνα γλυκού φρούτου πρέπει να αφαιρείται προσεκτικά και να διαχωρίζετε από εκείνα με τους ενοχλητικούς σπόρους.

Υπάρχει ένα μυστικό: να δεχθείτε την ατελή, περίπλοκη αγάπη όπως είναι…

1. Εάν παρατηρήσετε κάτι αρνητικό, βρείτε το θετικό αντίστοιχο.

Ο καθένας έχει καλές ιδιότητες. Όταν εστιαζόμαστε στα αρνητικά στους ανθρώπους, εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε μόνο τα αρνητικά, αλλά προκαλούμε στους εαυτούς μας να αισθάνονται άσχημα.

Σκεφτείτε τη διαφορά στο πώς αισθάνεστε όταν χαμογελάτε σε κάποιον σε αντίθεση με όταν αισθάνεστε θυμωμένος. Βλέποντας το καλύτερο σε άλλους είναι απλή και μικρή επιλογή. Όταν έχετε μεγεθύνει το θετικό, θα φέρει έξω το καλύτερο και στον εαυτό σας.

2. Σε περίπτωση αμφιβολίας, να συγχωρείτε.

Η φιλαυτία είναι η χειρότερη όλων. Κάθε ένας από εμάς έχει μια περίπλοκη σχέση με τον εαυτό του, και συχνά είναι πιο επικριτική για τον εαυτό μας, όταν πρόκειται για ζητήματα εξωτερικής επιτυχίας.

Ακριβώς όπως μπορείτε να επικεντρωθείτε στο καλό στους άλλους, επικεντρωθείτε στο καλό στον εαυτό σας. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τουλάχιστον μία αξιοθαύμαστη ποιότητα που έχετε κάθε μέρα..

3. Απαλλαγείτε από το μονοπάτι της άρνησης.

Ξέρετε καλύτερα για τον εαυτό σας. Αν μισείτε τη δουλειά σας, να σταματήσετε να πίνετε κρασί κάθε βράδυ για να πνίξετε τις λύπες σας και να κάνετε ένα σχέδιο για να αλλάξετε την καριέρα σας.

Η πραγματική αγάπη είναι ένα μεγάλο θέμα και στενοχώρια βγαίνει πάνω του. Αλλά η καλύτερη προσέγγιση είναι να προσπαθήσουμε το καλύτερο για μας και να αποδεχθούμε τα πράγματα όπως είναι.  Να θυμάστε ότι αγάπη είναι όλα γύρω μας και να χαμογελάτε…

Διαφήμιση