Αρχική Ειδήσεις Πρόταση για δημιουργία υδατοδρομίου στη Σύρο από την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

Πρόταση για δημιουργία υδατοδρομίου στη Σύρο από την εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια»

0

Τις προτάσεις της στην επιτροπή διαβούλευσης για την δημιουργία υδατοδρομίου στη Σύρο, παρουσίασε κατόπιν πρόσκλησης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, η εταιρεία “Ελληνικά Υδατοδρόμια” παραμένοντας συνεπής στον προγραμματισμό της για την δημιουργία ενός ασφαλούς και βιώσιμου δικτύου υδατοδρομίων

Το κλιμάκιο αποτελούμενο από τον Πρόεδρο της εταιρείας κο Γκόβα Α. ,τον Υπεύθυνο Υδατοδρομίων κο Ροντογιάννη Π. και τον πιλότο υδροπλάνων κο Καραγκούνη Γ. παρουσίασε διεξοδικά τις χωροταξικές δυνατότητες που καθιστούν εφικτή την δημιουργία υδατοδρομίου τόσο στο λιμάνι της Ερμούπολης όσο και στον όρμο του Φοίνικα.

Στη συζήτηση, που διήρκησε περισσότερο από τρεις ώρες, η εταιρεία παρουσίασε επίσης αναλυτικά στοιχεία (σε επίπεδο οικονομικό, λειτουργικό, κοινωνικό) που αποδεικνύουν ότι ο συμφερότερος τρόπος για το «Δ. Λ. Τ. Σύρου» είναι να αποκτήσει την Άδεια του Υδατοδρομίου στην ιδιοκτησία του, επιλέγοντας ταυτόχρονα τον καταλληλότερο ανάδοχο για τη λειτουργία του υδατοδρομίου.

Τα πλεονεκτήματα που συγκεντρώνει το συγκεκριμένο μοντέλο υδατοδρομίου εξασφαλίζουν την διαχρονικότητα ισχύος της Άδειας αλλά και τα μέγιστα δυνατά οικονομικά οφέλη για το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Η “Ελληνικά Υδατοδρόμια” ακολουθώντας το παραπάνω μοντέλο αδειοδότησης, μετά την ψήφιση του νόμου 4146/13, έχει αναλάβει την αδειοδότηση των κάτωθι υδατοδρομίων:

1) Κέρκυρας     (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)

2) Παξών         (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)

3) Ερείκουσας (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)

4) Οθωνών       (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας)

5) Πάτρας         (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Πάτρας)

6) Ρεθύμνου     (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ρεθύμνου)

7) Λαυρίου       (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου)

8) Ηρακλείου   (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου)

9) Λίμνης Βεγορίτιδας (ιδιοκτησίας Δήμου Αμυνταίου)

10) Ραφήνας   (ιδιοκτησίας του Οργανισμού Λιμένος Ραφήνας)

11) Χερσονήσου (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χερσονήσου Κρήτης)

12) Σίφνου       (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Σίφνου)

13) Πόρου       (ιδιοκτησίας του Δημοτικού Λιμενικού Πόρου)

14) Χανίων       (ιδιοκτησίας του Λιμενικού Ταμείου Νομού Χανίων)

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο πρόεδρος της Ελληνικά Υδατοδρόμια κος Γκόβας Α. δήλωσε: «Είχαμε μια άκρως εποικοδομητική συζήτηση με την επιτροπή διαβούλευσης του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου. Ως εταιρεία πιστεύουμε ότι ο ρόλος του Υδατοδρομίου της Σύρου θα είναι κομβικός για την βιώσιμη λειτουργία των Υδροπλάνων στην ευρύτερη περιοχή του Νοτίου Αιγαίου.

Η Σύρος, ως πρωτεύουσα των Κυκλάδων, θα αποτελεί τον κεντρικό προορισμό στο δίκτυο πτήσεων Υδροπλάνων που θα πραγματοποιεί η Ελληνική αεροπορική εταιρεία “K2 SmartJets” (η οποία είναι στρατηγικός εταίρος της “Ελληνικά Υδατοδρόμια”)

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here