Αρχική Ειδήσεις Οι «Κήποι της Βροχής» έρχονται στην ανατολική Θεσσαλονίκη

Οι «Κήποι της Βροχής» έρχονται στην ανατολική Θεσσαλονίκη

0
Διαφήμιση

Την άνοιξη του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση μιας πυκνοκατοικημένης οδού της Θεσσαλονίκης, της 28ης Οκτωβρίου. Εκεί αναμένεται να τοποθετηθούν και οι λεγόμενοι “Κήποι βροχής”, παρτέρια δηλαδή βιοκατακράτησης όμβριων υδάτων.

Πρόκειται για έργο που εντάσσεται στο πρόγραμμα INTEGRATEDGREENCITIES, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το ΕΠ Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδας Βουλγαρίας 2007-2013.

Συμμετέχουν σ’ αυτό οι δήμοι Θεσσαλονίκης ως επικεφαλής εταίρος και Haskovo Βουλγαρίας, το Διαβαλκανικό Ινστιτούτο Δημόσιας Διοίκησης και το ΤΕΕ/ΤΚΜ.

Όπως εξήγησε σε συνέντευξη Τύπου ο γεωπόνος και προϊστάμενος του τμήματος δενδροστοιχειών, αλσών και φυτωρίων του δήμου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Σωτηριάδης, μέσω των ειδικών παρτεριών θα συλλέγονται τα όμβρια ύδατα από το οδόστρωμα, το πεζοδρόμιο και τις υδροροές των πολυκατοικιών, θα καθαρίζονται με φυσικό τρόπο και στη συνέχεια θα οδηγούνται σε μια μικρή τάφρο απ΄όπου θα καταλήγουν σε αποχετευτικό αγωγό.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος έχει αναπτυχθεί σε ιστοσελίδα ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι για παιδιά από 9 έως 12 χρόνων, με σκοπό την παροχή πληροφοριών για τη σωστή διαχείριση των όμβριων υδάτων.

Διαφήμιση