Αρχική Ειδήσεις Νέα απελευθέρωση χελώνας Caretta caretta στην παραλία Ρωμανού

Νέα απελευθέρωση χελώνας Caretta caretta στην παραλία Ρωμανού

0
Διαφήμιση

Η απελευθέρωση της «Λόλας», μιας θηλυκής χελώνας Caretta caretta, μήκους 83 εκατοστών και βάρους 60 κιλών, η οποία τον περασμένο Ιούλιο είχε δεχτεί επίθεση από αγέλη σκύλων ενόσω έκανε την φωλιά της στην περιοχή του Αγιαννάκη, πραγματοποιήθηκε από τον ΑΡΧΕΛΩΝ -Σύλλογος για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας και την TEMES (Φορέας ανάπτυξης της Costa Navarino).

Οι δυο φορείς υλοποιούν εδώ και 4 χρόνια ένα εκτενές πρόγραμμα παρακολούθησης και προστασίας για την Caretta caretta στην παραλία του Ρωμανού, στο βόρειο τμήμα της προστατευόμενης περιοχής NATURA της λιμνοθάλασσας Γιάλοβας.

Το πρόγραμμα καταγράφει ετησίως τον πληθυσμό της θαλάσσιας χελώνας στην περιοχή, ενώ χαρτογραφεί, παρακολουθεί και προστατεύει τις φωλιές του προστατευόμενου αυτού είδους.

Η «Λόλα» εντοπίστηκε από τους εθελοντές του ΑΡΧΕΛΩΝ και μεταφέρθηκε άμεσα στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών που λειτουργεί ο ΑΡΧΕΛΩΝ στη Γλυφάδα Αττικής. Εκεί περιθάλφθηκε και δέχθηκε τη φροντίδα του εξειδικευμένου προσωπικού και των εθελοντών του Συλλόγου. Κάθε χρόνο 50 περίπου τραυματισμένες χελώνες από όλη την Ελλάδα περιθάλπονται στο Κέντρο Διάσωσης του ΑΡΧΕΛΩΝ.

Η «Λόλα» απελευθερώθηκε στην παραλία Ρωμανού, μπροστά στις εγκαταστάσεις του Navarino Dunes, στην Costa Navarino, την Τετάρτη 27 Αυγούστου στις 20:00 Την ίδια μέρα τα πρώτα χελωνάκια από την φωλιά της εκκολάφθηκαν και βρήκαν τον δρόμο τους προς την θάλασσα.

Μέλη, φίλοι και υποστηρικτές του Συλλόγου ΑΡΧΕΛΩΝ καθώς και επισκέπτες και προσωπικό της Costa Navarino ήταν εκεί για να την αποχαιρετήσουν για το ταξίδι της επιστροφής στη Μεσόγειο!

Διαφήμιση