Αρχική Ειδήσεις 8 λόγοι για τους οποίους νιώθετε… βαλτωμένοι

8 λόγοι για τους οποίους νιώθετε… βαλτωμένοι

0
Διαφήμιση

Αισθάνεστε πως η ζωή σας είναι στάσιμη και νιώθετε ότι δεν μπορείτε να πάτε παρακάτω; Μήπως νιώθετε πως η ζωή σας προσπερνά και δεν κάνετε κάτι γι’ αυτό; Αυτό θα μπορούσε να συμβαίνει διότι ενδεχομένως να είστε επηρεασμένοι απο τις φοβίες σας, να εχετε έλλειψη αυτοπεποίθησης και επι της ουσίας να νιώθετε ότι δεν αγαπάτε τον εαυτό σας; Παρακάτω θα βρείτε 8 λόγους για τους οποίους ορισμένες φορές μπορεί να νιώθετε πως έχετε βαλτώσει…

 

1. Είστε εξαρτημένοι απο πληροφορίες. Εχετε διαβάσει τόσα πολλά βιβλία αυτοβοήθειας ψάχνοντας να βρείτε τις σωστές απαντήσεις στα προβλήματα που σας απασχολούν; Το προβλημα εδώ είναι ότι απαντήσεις χωρίς δράση δεν προσφέρουν τίποτα. Για παράδειγμα μπορεί να διαβάσετε τα πάντα για τη διατροφή αλλα αν δεν τα εφαρμόσετε στην καθημερινότητα σας και δεν γίνει τρόπος ζωής, δε θα καταφέρετε τίποτα.

2. Κάνετε συνεχώς αρνητικές σκέψεις. Το να κατακρίνετε συνεχώς τον εαυτό σας δεν κάνετε τίποτε άλλο απο το να αυτομαστιγώνεστε. Μόνο παρακάτω τη ζωή σας δεν πατε… Ποια είναι μερικα απο τα αρνητικά πράγματα που μπορεί να λέτε για τον εαυτό σας; 1) Τίποτα δε θα αλλάξει ποτέ για μένα, 2) Κάτι λάθος συμβαίνει με εμένα, 3) Θα είμαι πάντα ο χαμένος/ηττημένος, 4) Ποτέ δε θα είμαι αρκετά καλός/ή σε αυτό που κάνω, 5) Δεν πληρώ τις προϋποθέσεις, 6) Πράγματα που επιτυγχάνουν οι άλλοι, δε θα τα πετύχω εγώ, 7) Οι άλλοι είναι τυχεροί, ενώ εγώ δεν είμαι

3. Αντιστέκεστε σε αυτά που πραγματικά θέλετε να κάνετε. Έχετε την διάθεση να υποβάλετε τον εαυτό σας σ’ ενα συνεχή έλεγχο; Ο μόνος τρόπος για να μη βιώνετε μια τέτοια συνθήκη είναι να κάνετε αυτά που πραγματικά αγαπάτε. Χάνετε τον εαυτό σας όταν θέτετε συνεχώς περιορισμούς.

4. Εκνευρίζεστε όταν κρίνετε ότι ήρθε η στιγμή να διορθώσετε κάποια στοιχεία του χαρακτήρα σας. Έχοντας το γνώθι σαυτόν, μπορείτε εύκολα να προκρίνετε κάποια στοιχεία αυτού, να τα βελτιώσετε και πάτε παρακάτω.

5. Επιρρίπτετε ευθύνες στους άλλους. Κατηγορείτε για ότι σας συμβαίνει τους γονείς σας, τους καθηγητές σας, τους φίλους σας, τους συντρόφους σας; Μπορεί κάποιοι στο παρελθόν να σας έχουν πληγώσει και να κάνετε προσπάθειες να ξεπεράσετε το συμβάν, αυτό δε σημαίνει όμως ότι θα πάψετε να αγαπάτε τον εαυτό σας και να θυματοποιείται τον εαυτό σας.

6. Δεν εμπιστεύεστε τον εαυτό σας. Έχετε συνεχώς δεύτερες σκέψεις για τον εαυτό σας; Είστε πάντα επιφυλακτικός/ή για τις πράξεις και τα λεγόμενα σας; Όταν μάθετε να εμπιστεύεστε τον εαυτό σας, το ένστικτο σας θα είναι οδηγός σας.

7. Έχετε το φόβο της απόρριψης. Ανησυχείτε για το τι σκέφτονται οι άλλοι για εσάς; Φοβάστε να πάρετε ρίσκα; Προσπαθήστε να ακούσετε την εσωτερική σας καθοδήγηση για να σας βοηθήσει να προχωρήσετε στη ζωή σας, αντί να επηρεάζεστε από τους άλλου να παραμένετε στάσιμοι.

8. Φοβάστε την αποτυχία. Λέτε στον εαυτό σας ότι δεν επιτρέπεται η αποτυχία, και το γενικεύετε λέγοντας πως αν αποτύχετε κάπου, είστε αποτυχημένος/η; Έχετε κατα νου πως κάθε επιτυχημένος άνθρωπος στη ζωή του είχε και αποτυχίες μέσα απο τις οποίες έμαθε και εξελίχθηκε.

Όταν αγαπήσετε πραγματικά τον εαυτό σας, θα αντιληφθείτε πως είναι μάταιο και κυρίως σκληρό να τον κατηγορείτε συνεχώς, να αντιστέκεστε κάθε λίγο στα θέλω σας, να επιρρίπτετε ευθύνες σε άλλους, να επιτρέπετε να σας καταβάλουν οι φοβίες. Αγαπώντας τον εαυτό σας… ξεβαλτώνετε και εξελίσσετε τη ζωή σας σε ψυχολογικό, συναισθηματικό, πνευματικό, οργανωτικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο.

Επιμέλεια: Δήμητρα Αιγινίτη

Διαφήμιση