Αρχική Προστασία - Αναπλάσεις Σχέδιο ΠΔ για προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου

Σχέδιο ΠΔ για προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου

0
Διαφήμιση

Εν όψει της δημόσιας διαβούλευσης που πρόκειται να ξεκινήσει τις επόμενες ημέρες για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία των χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών οργανώθηκε σήμερα με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματέως ΥΠΕΚΑ Νάντιας Γιαννακοπούλου συνάντηση ενημέρωσης στο Υπουργείο ΠΕΚΑ με Βουλευτές και Δημάρχους της Μεσσηνίας και της Ηλείας.

Πρόκειται για τις περιοχές: «GR2330005: Θίνες και παραλιακό Δάσος Ζαχάρως, Στροφυλιά, Κακόβατος», «GR2330008: Θαλάσσια περιοχή Κόλπου Κυπαρισσίας: Ακρ. Κατάκολο-Κυπαρισσία» και «GR2550005: Θίνες Κυπαρισσίας (Νεοχώρι-Κυπαρισσία)»

Κατά τη συνάντηση έγινε ενημέρωση επί των αρχών και αξόνων που περιλαμβάνει το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την προστασία χερσαίων και θαλάσσιων περιοχών του Κυπαρισσιακού Κόλπου, το οποίο θα βγει σε δημόσια διαβούλευση τις επόμενες ημέρες και θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΥΠΕΚΑ, και αναπτύχθηκε εκτενής διάλογος για τα θέματα που αφορούν στις συγκεκριμένες περιοχές.

Στη συνάντηση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν: ο Ειδικός Γραμματέας Υδάτων ΥΠΕΚΑ, Κωνσταντίνος Τριάντης, η Διευθύντρια Περιβαλλοντικού Σχεδιασμού ΥΠΕΚΑ, Ρεβέκκα Μπατμάνογλου, η Βουλευτής ΝΔ Ν. Ηλείας και Προεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής, Διονυσία Αυγερινοπούλου, ο Βουλευτής ΝΔ Ν. Ηλείας, Γεώργιος Κοντογιάννης, συνεργάτες της Βουλευτού ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ηλείας, Έφης Γεωργοπούλου-Σαλτάρη, συνεργάτες του Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ν. Μεσσηνίας,

Θανάση Πετράκου, ο Δήμαρχος Πύργου, Μάκης Παρασκευόπουλος, ο Δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, ο Αντιδήμαρχος Δ. Τριφυλίας, Γιάννης Φιλντίσης, ο Δήμαρχος Κρεστένων-Ανδρίτσαινας, Διονύσης Μπαλιούκος, ο επικεφαλής Μείζονος Πλειοψηφίας Δ. Πύργου, Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, καθώς και Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δ. Πύργου.

Αντίστοιχη συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014 με τον Δήμαρχο Ζαχάρως, Πανταζή Χρονόπουλο.

 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here