Αρχική Ειδήσεις Επιστολή WWF στη Βουλή για πολεοδόμηση δασών και τουριστικές επιχειρήσεις

Επιστολή WWF στη Βουλή για πολεοδόμηση δασών και τουριστικές επιχειρήσεις

0
Διαφήμιση

Αξιότιμες κυρίες και αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές, στα φετινά τμήματα διακοπής εργασιών της Βουλής (17.06.2014-03.10.2014) προωθείται η κατάργηση κάθε έννοιας χωροταξίας και προστασίας δασών και δασικών εκτάσεων.

Παράλληλα, εγκυμονείται ένα σχέδιο νόμου που διευκολύνει τη μη αντιστρεπτή καταστροφή της παράκτιας ζώνης (αιγιαλού και παραλίας), και το οποίο, παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς πολιτικών παρατάξεων, ποτέ δεν «αποσύρθηκε», δεδομένου ότι ποτέ δεν κατατέθηκε κάπου εκτός από τη διαβούλευση η οποία έληξε. Προσχηματικό πρόταγμα η τουριστική (κυρίως) ανάπτυξη, με κάθε κόστος. Όχημα η Εθνική Αντιπροσωπεία, δηλαδή εσείς.

Σας καλούμε να μη συμπράξετε σε αυτές τις εγκληματικές πολιτικές που απειλούν να βυθίσουν τη χώρα στην επόμενη, βαθύτερη κρίση: οικονομική, κοινωνική και βέβαια περιβαλλοντική.

Επιγραμματικά, τα δυο σχέδια νόμου διατρέχονται από μια λογική άνευ όρων δόμησης οπουδήποτε, με σαφή προτίμηση στις μεγάλες τουριστικές εγκαταστάσεις και στην ανεμπόδιστη χωροθέτηση νέων οικισμών παραθεριστικών κατοικιών, ακόμα και σε περιοχές μεγάλης οικολογικής σημασίας, δίχως βασική περιβαλλοντική μέριμνα.

Τροποποιούν επίσης πρόσφατη νομοθεσία, όπως το Ειδικό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού για τον Τουρισμό και τον νόμο 4179/2013 για τις τουριστικές επενδύσεις, υποσκάπτοντας έτσι ακόμα βαθύτερα τις προοπτικές της χώρας για ασφάλεια δικαίου και σαφή χωροταξικό σχεδιασμό.

[συνέχεια στο συνημμένο]

Διαφήμιση