Αρχική Ειδήσεις Διαγωνισμός φωτογραφίας: Οι Συγκοινωνίες των Αθηνών με τη ματιά των επιβατών

Διαγωνισμός φωτογραφίας: Οι Συγκοινωνίες των Αθηνών με τη ματιά των επιβατών

0
Διαφήμιση

Οι επιβάτες των Συγκοινωνιών Αθηνών εστίασαν στα μέσα μαζικής μεταφοράς και αποτύπωσαν με το φακό τους στιγμές των καθημερινών μετακινήσεών τους. Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συγκοινωνιών Αθηνών, 3.150 επιβάτες έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό φωτογραφίας «Είσαι Μέσα;» με θέμα τα Δημόσια Μέσα Μετακίνησης, που αποτέλεσαν πηγή έμπνευσής τους.

Κατά τη διάρκεια του Ιουνίου, οπότε και διεξήχθη ο διαγωνισμός μέσω Facebook, από της φωτογραφίες που υποβλήθηκαν, με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, επελέγησαν και βραβεύτηκαν οι 15 από την Καλλιτεχνική Επιτροπή του Διαγωνισμού. Την Επιτροπή συγκρότησαν ο επίκουρος καθηγητής φωτογραφίας Αριστείδης Κοντογιώργης, η εικαστικός Βένια Μπεχράκη και ο διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών και Νέων Μέσων της Ελλάδος Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Οι 15 φωτογραφίες, που αναδείχθηκαν από το Διαγωνισμό, συνθέτουν την πρώτη κινούμενη έκθεση φωτογραφίας στην πόλη, που άνοιξε σήμερα τις πύλες της στο Αμαξοστάσιο Αττικής των Οδικών Συγκοινωνιών και θα συνταξιδεύει με τα μέσα μαζικής μεταφοράς τους επόμενους μήνες.

Οι βραβευμένες φωτογραφίες εκτίθενται από σήμερα στα συγκοινωνιακά μέσα, σε σημεία προβολής, σε συρμούς, σταθμούς και οθόνες των μέσων σταθερής τροχιάς, καθώς και σε λεωφορεία και τρόλεϊ, δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό μια κινούμενη ανά την πόλη έκθεση φωτογραφίας και προσφέροντας μια νότα διαφορετική στις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών.

Οι δημιουργοί των βραβευθέντων φωτογραφιών παρέλαβαν σήμερα τα δώρα τους σε εκδήλωση, που διοργανώθηκε στο Αμαξοστάσιο Αττικής. Η απήχηση του διαγωνισμού ήταν μεγάλη, καθώς 396.000 χρήστες τον παρακολούθησαν στη σελίδα www.facebook.com/eisaimesa.oasa και 83 από τους 26.730 χρήστες που έκαναν like στις φωτογραφίες του διαγωνισμού κέρδισαν μέσω ηλεκτρονικής κλήρωσης ξεχωριστά δώρα.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ Γρηγόρης Δημητριάδης, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, μεταξύ άλλων επεσήμανε: «Μέσω των φωτογραφιών του σημερινού διαγωνισμού απεικονίζεται η σχέση των πολιτών με τις δημόσιες αστικές συγκοινωνίες και την πόλη.

Οι Συγκοινωνίες Αθηνών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της πόλης και της καθημερινής ζωής εκατομμυρίων επιβατών, αυτή τη σχέση θέλουμε να ενισχύσουμε, σήμερα με την τέχνη, αύριο με τη νέα τιμολογιακή πολιτική και την αναδιοργάνωση των Μέσων».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here