Αρχική Ειδήσεις «Αρκεί η χάραξη δεν χρειάζεται νόμος»

«Αρκεί η χάραξη δεν χρειάζεται νόμος»

0

Τη θέση του από τις προωθούμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης για τον αιγιαλό διαχώρισε ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, εκφράζοντας και αυτός ενστάσεις σχετικά με τις ρυθμίσεις που προωθεί το υπουργείο Οικονομικών. Σύμφωνα με τον κ. Μανιάτη, «η περιβαλλοντική προστασία των ελληνικών ακτών δεν απαιτεί κανένα ειδικό νομοσχέδιο για αιγιαλό και παραλία, παρά μόνο συγκεκριμένες, απλές ρυθμίσεις θεσμικής και νομικής θωράκισης της χάραξής του και αξιόπιστης αποτύπωσής του σε χάρτες και διαγράμματα».

Ο υπουργός ΠΕΚΑ επισημαίνει ουσιαστικά πως αναγκαία είναι μόνο η χάραξη του αιγιαλού.

Όπως αναφέρει, μοναδικός στόχος των αναγκαίων ρυθμίσεων για οριοθέτηση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας θα πρέπει να είναι «η δημιουργία ενός σύγχρονου εργαλείου χάραξης του αιγιαλού, που θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της πιο κρίσιμης, από τις θεσμικές γραμμές, στο σύνολο της επικράτειας, σε σύντομο χρονικό διάστημα, με διαφανή, επιστημονικά και περιβαλλοντικά αξιόπιστο τρόπο».

Η άποψη του -προερχόμενου από το ΠΑΣΟΚ- υπουργού δείχνει ότι ούτε στην κυβέρνηση υπάρχει σύμπνοια για το επίμαχο νομοσχέδιο, για το οποίο αντιδρά έντονα η αντιπολίτευση και έχουν εκφραστεί επιφυλάξεις από τον Συνήγορο του Πολίτη και από περιβαλλοντικές οργανώσεις.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση σχεδιάζει να “κρύψει” το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό μέσα σε πολυνομοσχέδιο με προαπαιτούμενα για την εκταμίευση δόσης από την τρόικα χωρίς να θεωρείται ως τέτοιο από τους δανειστές.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here