Αρχική Ειδήσεις Συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Αρμενιστή Χαλκιδικής

Συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στον Αρμενιστή Χαλκιδικής

0
Διαφήμιση

Με εξαμελή ομάδα από την Κεντρική Διοίκηση, συμμετείχε στην κατάσβεση της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε χθες, Κυριακή 16 Ιουνίου, στη Σιθωνία Χαλκιδικής η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Ειδικότερα, η Διεύθυνση Επιχειρήσεων της Ε.Ο.Δ. ενημερώθηκε χθες στις 09.30 για την πυρκαγιά στη Σιθωνία και, συγκεκριμένα, στην ορεινή περιοχή πάνω από το κάμπιγκ «Αρμενιστής». Μετά από επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χαλκιδικής, έξι μέλη της Οργάνωσης αναχώρησαν από τη Θεσσαλονίκη και βοήθησαν στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ έστησαν και σταθμό πρώτων βοηθειών. Τα μέλη της Ε.Ο.Δ. αποδεσμεύτηκαν στις 23.50 και επέστρεψαν στη Θεσσαλονίκη αργά το βράδυ, την ώρα που η φωτιά είχε ήδη τεθεί υπό έλεγχο.

Επιπλέον, το Σάββατο 14 Ιουνίου η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συνέδραμε και σε άλλες δύο επιχειρήσεις κατάσβεσης. Η πρώτη, στην οποία συμμετείχαν τρία μέλη της Οργάνωσης, ήταν σε φωτιά που εκδηλώθηκε στον οικισμό των Άνω Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, στις 15.30 περίπου, η οποία έλαβε γρήγορα διαστάσεις και απείλησε κατοικίες, ενώ κάηκαν καλλιέργειες και αγροκτήματα.

Λίγο αργότερα, κι ενώ η Ε.Ο.Δ. επιχειρούσε στη συγκεκριμένη περιοχή, ελήφθη σήμα για νέα πυρκαγιά στο χωριό Κερασιά, Θεσσαλονίκης. Με εντολή του Διοικητή της Π.Υ. Θεσσαλονίκης, μέλη της Ε.Ο.Δ. μετέβησαν στο σημείο και πραγματοποίησαν κατάσβεση της φωτιάς, η οποία, ήταν μικρής έκτασης, αλλά εντός κατοικημένης περιοχής.

Η ΕΟΔ θα ήθελε να ευχαριστήσει για την άριστη συνεργασία την Π.Υ. Χαλκιδικής, τον Περιφερειάρχη Π.Υ. Κεντρικής Μακεδονίας, Ταξίαρχο, κύριο Αθανασόπουλο, όπως επίσης και τις εθελοντικές ομάδες ΔΟΑΠ, ΟΦΚΑΘ και ΕΠΟΜΕΑ.

Διαφήμιση