Αρχική Καινοτομία Μπύρα: 8+1 τρόποι για να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς να την πιείτε

Μπύρα: 8+1 τρόποι για να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς να την πιείτε

0
Διαφήμιση

Οι ιδιότητες της μπύρας δεν εξαντλούνται μόνο στην ικανοποίηση της «δίψας». Μπορεί πολύ άνετα και απλά να αποτελέσει το εναλλακτικό σαμπουάν, την απάντηση στις αϋπνίες σας και πολλά άλλα.

1.Σε ρόλο πυροσβεστήρα

Δεν έχει την ίδια αποτελεσματικότητα αλλά επειδή τη βρίσκουμε πιο εύκολα από έναν πυροσβεστήρα καλό είναι να έχουμε κατά νου ότι ένα κουτάκι ή μπουκάλι μπύρα μπορεί να βοηθήσει στην ανεπιθύμητη περίπτωση της φωτιάς. Απλά ανακινείστε το και ψεκάστε με τον αφρό την εστία της φωτιάς. Έχετε υπόψη σας πως είναι πιο αποτελεσματικό με μικρές εστίες φωτιάς, ενώ πολλοί κουβαλάνε στο αμάξι ένα κουτάκι μπύρα για την περίπτωση ανάφλεξης.

2.Αντί για το συνηθισμένο σας σαμπουάν

Απλά ρίξτε ένα φλιτζάνι μπύρα σε ένα κατσαρολάκι και βράστε το σε μέτρια φωτιά. Αφήστε το να βράζει μέχρι η ποσότητα να φτάσει το ¼ της αρχικής, καθώς με αυτό τον τρόπο αφαιρείται το αλκοόλ που έχει την τάση να ξηραίνει τα μαλλιά.

Αφήστε τη μπύρα να κρυώσει και ανακατέψτε τη με ένα φλιτζάνι από το σαμπουάν που χρησιμοποιείτε. Λουστείτε με το μείγμα και ξεπλύνετε όπως κάνετε πάντα. Τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν έξτρα λάμψη και στιλπνότητα.

3.Βρείτε το δρόμο σας

Ο θρυλικός ΜακΓκάιβερ τα έχει κάνει αυτά. Σε περίπτωση που έχετε χαθεί στη μέση του πουθενά και έχετε στη διάθεσή σας μόνο ένα κουτάκι μπύρα, μια βελόνα ραψίματος, ένα μικρό μπολ και ένα μεταξωτό γυναικείο εσώρουχο έχετε σωθεί…

Αρχικά, ρίξτε λίγη από τη μπύρα στο μπολ. Στη συνέχεια, μαγνητίστε τη βελόνα με το εσώρουχο ενεργοποιώντας τον στατικό ηλεκτρισμό και αφήστε τη να επιπλεύσει πάνω στη μπύρα και όταν μετά από λίγο «ηρεμήσει» στην επιφάνεια της μπύρας θα δείχνει την κατεύθυνση Βορρά και Νότου. Σε κάθε περίπτωση κρατήστε λίγη μπύρα για παρηγοριά σε περίπτωση που δεν πετύχει το κόλπο.

4. Αντιμετωπίζει την αϋπνία

Η μπύρα περιέχει λυκίσκο και ο λυκίσκος λειτουργεί σαν χαλαρωτικό βοηθώντας στις αϋπνίες. Κάποιοι μάλιστα χρησιμοποιούν απευθείας το άνθος του λυκίσκου και το τοποθετούν κοντά στο μαξιλάρι τους για να εκμεταλλευτούν την ηρεμιστική του μυρωδιά.

5. Σύμμαχος κατά των στομαχικών προβλημάτων

Η μπύρα έχει τις ίδιες καταπραϋντικές ιδιότητες στο ανάστατο στομάχι, όπως και οποιοδήποτε άλλο ανθρακούχο ρόφημα. Επιπλέον το αλκοόλ που περιέχει βοηθάει στην ανακούφιση από τον πόνο.

Αυτό βέβαια προκύπτει εμπειρικά και δεν αποτελεί εύρημα ιατρικής έρευνας. Προσέχετε μόνο στην περίπτωση γαστρίτιδας ή ελκους, καθώς το αλκοόλ μπορεί να ερεθίσει περισσότερο.

6.Φάρμακο για το ροχαλητό

Η φαντασία για ακόμα μια φορά έκανε τη δουλειά της. Αρχικά, βρείτε ένα μπλουζάκι με τσέπη πουκαμίσου. Στην τσέπη, βάλτε ένα κουτάκι μπύρας και ασφαλίστε το στη θέση με μια παραμάνα. Όταν πέσετε για ύπνο, φορέστε το μπλουζάκι ανάποδα. Οι έρευνες δείχνουν πως ροχαλίζουμε περισσότερο όταν είμαστε ξαπλωμένοι ανάσκελα, ενώ το κουτάκι της μπύρας στην πλάτη σας θα σας εμποδίζει να γυρίσετε, παραμένοντας πάντα πλάγια και έτσι θα ροχαλίζετε σαφώς λιγότερο.

7.Ενάντια στο ενοχλητικό «φριζάρισμα»

Μερικές σταγόνες μπύρας είναι αρκετές για να δαμάσουν τις ατίθασες τρίχες της κεφαλής σας. Χρησιμοποιήστε τη μπύρα σαν αφρό χτενίσματος, αρκεί να μην το παρακάνετε.

8. Κάνετε μασάζ

Πάρτε ένα κουτάκι μπύρας και χρησιμοποιείστε το αυτούσιο για να κάνετε μόνοι σας μασάζ στον εαυτό σας. Κάντε μασάζ στα πέλματά σας, στηριχτείτε σε ένα τοίχο και με τη βοήθεια της μπύρας κάντε μαλάξεις στην πλάτη σας και με τον ίδιο τρόπο χρησιμοποιήστε το κουτάκι για τους γλουτούς, τους μηρούς και τον αυχένα σας. Η πίεση που ασκείται χαλαρώνει τους μύες και διευκολύνει την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή.

9.Εντυπωσιακή ενυδάτωση

Σε μια μπανιέρα γεμάτη με ζεστό νερό, ρίξτε και ένα μπουκάλι μπύρα. Η μπανιέρα θα αφρίσει εντυπωσιακά, ενώ η μαγιά θα ενυδατώσει ιδανικά το δέρμα σας.

Μείνετε στη μπανιέρα για 20 λεπτά και μετά σκουπιστείτε χωρίς να ξεπλυθείτε με νερό πρώτα. Μην φοβάστε ότι θα μυρίζετε μπύρα, αν θεωρήσουμε ότι σας απασχολεί κάτι τέτοιο. Δεν θα μυρίζετε μπύρα, αλλά σαν φρεσκοψημένο ψωμί. Και πάλι η μαγιά δηλαδή θα έχει κάνει το θαύμα της.

Έρη Δρίβα

Διαφήμιση