Αρχική Καταστροφές Μικρότερα ψάρια όσο λιγοστεύουν τα δέντρα

Μικρότερα ψάρια όσο λιγοστεύουν τα δέντρα

0
Διαφήμιση

Τα ψάρια του γλυκού νερού είναι κι αυτά θύματα της αποψίλωσης των δασών καθώς όσο λιγότερα φύλλα πέφτουν στις λίμνες και τα ποτάμια τόσο πιο φτωχή γίνεται η διατροφή τους. Αυτό διαπιστώνει μελέτη με τίτλο Forests Fuel Fish Growth in Freshwater Deltas που δημοσιεύεται στο Nature Communications.

«Τα ψάρια είναι δασικό προϊόν δήλωσε ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας Δρ Αντριου Τάνεντζαπ από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ. «Διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν ψάρια αποτελούμενα από βιομάζα που βασιζόταν σε ποσοστό από 30% ως 70% σε οργανικό άνθρακα προερχόμενο από δέντρα και φύλλα και όχι σε κάποια άλλη υδρόβια πηγή τροφής» εξηγεί ο Δρ Τάνεντζαπ.

«Παρατηρήσαμε λοιπόν, ότι ο οργανικός άνθρακας που εντοπίζεται στα δέντρα και καταλήγει στις λίμνες αποτελεί πολύ σημαντική πηγή τροφής για τα ψάρια του γλυκού νερού, καθώς οδηγεί με τη σειρά του στην ανάπτυξη περισσότερων βακτηρίων, τα οποία αυτόματα μεταφράζονται σε περισσότερο ζωοπλαγκτόν» πρόσθεσε.

«Βάσει των ευρημάτων μας, οι περιοχές στις οποίες εντοπίζονταν τα υψηλότερα επίπεδα ζωοπλαγκτού φάνηκε να συνοδεύονται από τα πιο “παχουλά” ψάρια» κατέληξε.

Αυτή η τροφή, από τη χερσαία βλάστηση συμβάλλει στην ανάπτυξη ψαριών μεγαλύτερου μεγέθους, στη μακροζωία τους και στην καλύτερη υγεία τους αφού ανταπεξέρχονται αποτελεσματικότερα στις ασθένειες εκτιμούν οι ειδικοί. Στο πλαίσιο της έρευνας, οι επιστήμονες μελέτησαν τους πληθυσμούς της πέρκας, ενός δημοφιλούς αλιεύματος, στις λίμνες γλυκού νερού της περιοχής του Οντάριο του Καναδά.

Πρόκειται για την περιβαλλοντικά υποβαθμισμένη περιοχή του Σάντμπερυ, όπου αναπτύχθηκαν εξορυκτικές δραστηριότητες μεγάλης κλίμακας και λειτούργησαν χυτήρια νικελίου. Η έντονη ανθρώπινη δραστηριότητα προκάλεσε όξινη βροχή η οποία κατέστρεψε μεγάλο μέρος των αρχαίων δασών της περιοχής.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΜην πλένετε το κοτόπουλο για την ασφάλειά σας
Επόμενο άρθροΜπύρα: 8+1 τρόποι για να τη χρησιμοποιήσετε χωρίς να την πιείτε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ