Αρχική Ειδήσεις Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας από το πρόγραμμα COSMOTE StartUp

Στήριξη της νεανικής επιχειρηματικότητας από το πρόγραμμα COSMOTE StartUp

0
Διαφήμιση

Τα κατάλληλα εφόδια για να μετατρέψουν την ιδέα τους σε επιχείρηση προσέφερε σε δέκα ομάδες νέων το τρίμηνο πρόγραμμα COSMOTE StartUp, που υλοποίησε η COSMOTE σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ), τον φορέα επιχειρηματικότητας Found.ation και την OTEAcademy, στο πλαίσιο της ενέργειας «Ο κόσμος μας, εσύ».

Στόχος του COSMOTE StartUp ήταν να δώσει ευκαιρίες σε ανθρώπους με νέες ιδέες και ουσιαστική ώθηση στην ελληνική επιχειρηματικότητα, προσφέροντας τη δυνατότητα σε 10 ομάδες που ξεχώρισαν να παρακολουθήσουν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών διάρκειας τριών μηνών και να έρθουν σε επαφή με ελληνικές επενδυτικές εταιρείες, ιδιώτες επενδυτές και επενδυτικά σχήματα από το εξωτερικό.

Οι συνολικές αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα ανήλθαν σε 287, ξεπερνώντας κάθε προσδοκία. Από αυτές, επιλέχθηκαν οι 10 ομάδες που τελικά παρακολούθησαν το εντατικό πρόγραμμα εκπαίδευσης (Akseems, B.E.L.D, Checkinbeauty, Mageca, MyeTutor, Quispot, retailor*, Susurrus, TizU και Tutorizon).

Με το ολοκληρωμένο πρόγραμμα μαθημάτων, την καθοδήγηση από καταξιωμένους coaches, τις ξεχωριστές ομιλίες από σημαντικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και τη ζωντανή επαφή με ήδη επιτυχημένα ελληνικά startups, οι ομάδες κατάφεραν να μετατρέψουν τις ιδέες τους σε ουσιαστική επενδυτική πρόταση, και να πάρουν τα απαραίτητα εφόδια για τις μελλοντικές τους επιχειρηματικές κινήσεις.

Το πρόγραμμα κορυφώθηκε με το «Investors Day», μια ολοήμερη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην OTE Academy, κατά τη διάρκεια του οποίου οι ομάδες πραγματοποίησαν το σημαντικότερο βήμα στο «ταξίδι» μίας ιδέας μέχρι να μετουσιωθεί σε επιχείρηση, παρουσιάζοντας τις ολοκληρωμένες προτάσεις τους σε ανθρώπους της αγοράς.

«Το COSMOTE StartUp ολοκληρώνεται έχοντας πετύχει το στόχο του, να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να δουν το μέλλον τους με αισιοδοξία, να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στο όνειρό τους, να κάνουν την ιδέα τους επιχείρηση. Αυτούς τους τρεις μήνες που διήρκησε το πρόγραμμα, οι 10 ομάδες απέκτησαν όλα τα εφόδια για να καταφέρουν να μπουν στον “επιχειρηματικό χάρτη”.

Ήδη ομάδες και επενδυτές είναι σε συζητήσεις για περαιτέρω βήματα», δήλωσε σχετικά ο Διευθυντής Marketing Επικοινωνίας και E-Business της COSMOTE, κ. Σπύρος Λούρος. Και πρόσθεσε: «Εκτός από μια αξέχαστη, ουσιαστική εμπειρία, τόσο για εμάς όσο και για τους συμμετέχοντες, το COSMOTE StartUp αποτελεί επιβεβαίωση ότι αυτό που χρειάζεται η αγορά, αλλά και η χώρα, είναι η δημιουργία ευκαιριών και η πίστη στο δυναμικό της».  

Διαφήμιση