Αρχική Ειδήσεις Σεμινάριο φλαμένκο στο Κτήμα Δαλάμπελος (27-29 Ιουνίου)

Σεμινάριο φλαμένκο στο Κτήμα Δαλάμπελος (27-29 Ιουνίου)

0
Διαφήμιση

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων “Πολιτισμικοί και Παραγωγικοί Κύκλοι” το Κτήμα Δαλαμπέλος υποδέχεται την χορεύτρια, χορογράφο και δασκάλα χορού Γιώτα Πεκλάρη. Η Γιώτα Πεκλάρη θα πραγματοποιήσει σεμινάριο χορού φλαμένκο από 27 έως και 29 Ιουνίου του 2014.

Το φλαμένκο είναι μια παραδοσιακή τέχνη, η οποία από την στιγμή της γέννησης της δεν έχει πάψει να εξελίσσεται. Ο χορός απαιτεί ιδιαίτερη χρήση των χεριών (braceomuñecas) και των ποδιών (zapateado), απόλυτο έλεγχο και αίσθηση του βάρους του σώματος, πολύ ισχυρό κέντρο και πολύ καλή γνώση της μουσικής.

Καθώς το φλαμένκο είναι κατά βάση αυτοσχεδιασμός, ο χορευτής χρειάζεται γερή τεχνική για να μπορέσει να εκφραστεί σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζουν την φόρμα του είδους αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζοντας τα όρια τους.

Σε αυτό το τριήμερο εντατικό σεμινάριο θα παρουσιαστούν όλες τις δεξιότητες που χρειάζεται να διαθέτει ένας χορευτής φλαμένκο. Τα μαθήματα περιλαμβάνουν: τεχνική, χορογραφία, ρυθμολογία και αυτοσχεδιασμό έτσι ώστε ο μαθητής/ χορευτής να αποκτήσει ουσιαστική επαφή με την φιλοσοφία του φλαμένκο και προσωπική αυθεντικότητα.

Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την σύνδεση του χορού με το τραγούδι και την κιθάρα, καθώς παράλληλα διοργανώνεται σεμινάριο κιθάρας φλαμένκο με τον Γιώργο Βαλίρη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους και οι δηλώσεις συμμετοχής θα πραγματοποιούνται έως τις 10 Ιουνίου.

Διαφήμιση