Αρχική Καινοτομία Μια αφίσα διαλύει κυριολεκτικά τη ρύπανση στον αέρα!

Μια αφίσα διαλύει κυριολεκτικά τη ρύπανση στον αέρα!

0
Διαφήμιση

Όταν το χαρτί συναντάει την νανοτεχνολογία, όλα μπορούν να συμβούν και στην προκειμένη περίπτωση δημιουργήθηκε μια αφίσα ύψους 20 μέτρων η οποία είναι η πρώτη στον κόσμο που έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον περιβάλλοντα αέρα από ρύπους!

Το κύριο χαρακτηριστικό της αφίσας, που αποτελεί τον καρπό του «γάμου» επιστήμης και τεχνών, είναι η επίστρωσή της με μικροσκοπικά σωματίδια διοξειδίου του τιτανίου, τα οποία χρησιμοποιούν ηλιακό φως και οξυγόνο για να αντιδράσουν με τους ρύπους οξειδίων του αζώτου καθαρίζοντας τον αέρα.

Σύμφωνα με τον Τόνι Ράιαν, τον ερευνητή που επινόησε τη φόρμουλα, η σχετικά φθηνή αυτή τεχνολογία θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και σε διαφημιστικές πινακίδες τοποθετημένες κοντά σε δρόμους, μειώνοντας τη ρύπανση από τα αυτοκίνητα.

«Πρόκειται για ένα συστατικό με πραγματικά οφέλη για το περιβάλλον, το οποίο θα μπορούσε στ’ αλήθεια να περιορίσει ασθένειες και να σώσει ζωές», υποστηρίζει ο Ράιαν. «Μόνο αυτό το ποίημα διαλύει τη ρύπανση οξειδίων του αζώτου που παράγουν περίπου 20 αυτοκίνητα καθημερινά.»

Ο ίδιος πραγματοποιεί εκστρατεία στη Βρετανία ζητώντας το συστατικό να προστεθεί στα απορρυπαντικά ρούχων καθιστώντας τα… κινητούς μηχανισμούς καθαρισμού του αέρα.

Όπως επισημαίνει, εάν οι παρακλήσεις του εισακουστούν, η χώρα θα πετύχει με μια κίνηση έναν από τους στόχους που έχει θέσει για τη βελτίωση της ποιότητας του ατμοσφαιρικού αέρα.

Να σημειωθεί ότι η αφίσα κοσμεί τον τοίχο ενός από τα κτήρια που απαρτίζουν τις εγκαταστάσεις του πανεπιστημίου του Σέφιλντ. Πάνω της βρίσκεται τυπωμένο ένα ποίημα του σύγχρονου ποιητή Σάιμον Άρμιτατζ, το «Εγκώμιο στον Αέρα».

Διαφήμιση