Αρχική Ειδήσεις Κορυφαίοι καθηγητές στο 11ο Παγκόσμιο Ελληνικό Βιοιατρικό Συνέδριο στη Μάνη

Κορυφαίοι καθηγητές στο 11ο Παγκόσμιο Ελληνικό Βιοιατρικό Συνέδριο στη Μάνη

0
Διαφήμιση

Την ευκαιρία σε γιατρούς και ερευνητές να συμμετάσχουν στο 11ο Παγκόσμιο Ελληνικό Βιοιατρικό Συνέδριο που πραγματοποιείται την Τετάρτη 21 Μαΐου στη Μάνη δίνει ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA).

Στο συνέδριο θα συμμετάσχουν καθηγητές από Ελλάδα, Αγγλία, Ελβετία, Γερμανία, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία και στόχος του είναι η διάδραση μεταξύ των εκπαιδευτών του προγράμματος για επιστημονικά θέματα, ενώ μεταξύ αυτών θα περιλαμβάνονται και διαλέξεις για ζητήματα ανάπτυξης φαρμάκου με παράλληλες παρουσιάσεις κλινικών μελετών.

Στο συνέδριο αναμένεται να συμμετάσχουν οι καθηγητές

Γιώργος Χρούσος, (London) University of Athens, με την ιδιότητα του Προέδρου

Ελευθέριος Διαμάντης, University of Toronto

Διομήδης Λογοθέτης, Virginia Commonwealth University, Richmond, USA

Σάκης Μανταλάρης, Imperial College London, UK

Νεκτάριος Ταβερναράκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Δημήτρης Μόνος, University of Pennsylvania, USA

Δημήτρης Καρδάσσης, Πανεπιστήμιο Κρήτης

Steve Boyages, University of Sydney, Australia

Σταυρούλα Κουστένη, Columbia University, USA

Χρήστος Τσατσάνης, ΠανεπιστήμιοΚρήτης

Γιώργος Μεντής, Columbia University, USA

Χαράλαμπος Σπιλανάκης, Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Θερινό σχολείο

Σημειώνεται ότι, το συνέδριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο ενός πολύ ξεχωριστού εκπαιδευτικού προγράμματος για Έλληνες και ξένους φοιτητές που διαρκεί έως τις 25 Μαΐου.

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) διοργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά το «Θερινό σχολείο στην Ιατρική & Βιοεπιστημονική Έρευνα και Διαχείριση», στο Νέο Οίτυλο και το Λιμένι, στη Μάνη Λακωνίας.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετέχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές ιατρικής και βιοεπιστημών, ενώ για πρώτη φορά φέτος θα συμμετέχουν και μεταδιδακτορικοί ερευνητές ενώ διακεκριμένοι Έλληνες και ξένοι καθηγητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Το Θερινό Σχολείο στη Βιοϊατρική Έρευνα & Management είναι μια εκπαιδευτική δραστηριότητα που το WHBA έχει καθιερώσει σε ετήσια βάση. Σκοπός αυτής της δραστηριότητας είναι η παροχή γνώσεων από ειδικούς κορυφαία στις πιο προηγμένες ιατρικές και βιοεπιστημών ερευνητικά πεδία σε όλες τις ομάδες των συμμετεχόντων.

Ο Σύλλογος

Ο Παγκόσμιος Ελληνικός Βιοϊατρικός Σύλλογος (WHBA) είναι αφορολόγητος, μη-κερδοσκοπικός οργανισμός που ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο πριν από 20 χρόνια με στόχο την επικοινωνιακή και επιχειρησιακή διασύνδεση ομογενειακών ελληνικών ιατρικών και βιοεπιστημονικών συλλόγων που είχαν ιδρυθεί σε διάφορες χώρες του εξωτερικού. Από το 2010 ο WHBA μετέφερε την έδρα του στη Νέα Υόρκη, των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής. Τα μέλη του προέρχονται από διάφορες ιατρικές και βιοεπιστημονικές κοινωνίες, από όλο τον κόσμο ενώ έχει δημιουργήσει διαύλους επικοινωνίας με περίπου 3.000 γιατρούς και βιοεπιστήμονες ελληνικής καταγωγής από περίπου 40 χώρες, σε σύνολο 5 ηπείρων.

Μεταξύ των προτεραιοτήτων των φορέων-μελών του Συλλόγου από την Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αυστραλία τέθηκαν η μεταφορά στην Ελλάδα τεχνογνωσίας που αφορά στην ιατρική πράξη, στις μεθόδους βασικής και κλινικής ερευνητικής προσέγγισης σύγχρονων ιατρικών ζητημάτων και στην οργάνωση του συστήματος υγείας.

Διαφήμιση