Αρχική Ελληνικά Προϊόντα Σεμινάρια γαστρονομίας στην Costa Navarino

Σεμινάρια γαστρονομίας στην Costa Navarino

0
Διαφήμιση

Σεμινάρια γαστρονομίας αποκλειστικά για επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης, μάγειρες, σεφ, ιδιοκτήτες εστιατορίων και ξενοδοχειακών μονάδων πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά το ίδρυμα «Καπετάν Βασίλη» στην Costa Navarino. Στόχος των σεμιναρίων είναι να αναδείξουν και να καθιερώσουν τη Μεσσηνιακή κουζίνα, αλλά και να ενισχύσουν τα τοπικά προϊόντα.

Τα σεμινάρια, που γίνονται με τη συνεργασία του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας και τελούν υπό την αιγίδα του περιοδικού Αθηνόραμα και της διοργάνωσης Χρυσοί Σκούφοι, θα πραγματοποιηθούν στο Navarino Dunes, στην Costa Navarino, στις 5,6 & 7 Μαΐου.

Το τριήμερο σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους επαγγελματίες της εστίασης στη Μεσσηνία να καταγράψουν στοιχεία, παραδείγματα και πρακτικές οδηγίες και προτάσεις, αλλά κυρίως να γνωρίσουν από κοντά επαγγελματίες του χώρου όπως η Νένα Ισμυρνόγλου, ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Δόξης Μπεκρής, ενώ θα αποκομίσουν πολύτιμες συμβουλές και γνώση. Οι τρεις διακεκριμένοι σεφ, θα μαγειρέψουν και θα παρουσιάσουν μεσσηνιακές συνταγές, ενώ αναγνωρισμένοι ειδικοί στον τομέα της γαστρονομίας θα δώσουν πρακτικές συμβουλές.

Το τριήμερο σεμινάριο περιλαμβάνει την εκπαίδευση περίπου 150 επαγγελματιών της εστίασης, από την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας. Η διάρκεια του κάθε σεμιναρίου θα είναι 3 ώρες και θα περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό κύκλο. Κάθε σεμινάριο ολοκληρώνεται με γευσιγνωσία των πιάτων που μαγειρεύτηκαν.

Σκοπός των σεμιναρίων είναι η εκπαίδευση στην ιδιαίτερη παραδοσιακή κουζίνα της Μεσσηνίας αξιοποιώντας τα εκλεκτά τοπικά προϊόντα που παράγονται στην περιοχή. Κύριος στόχος παραμένει η ανάδειξη και προβολή των τοπικών γεύσεων, μιας περιοχής η οποία διαθέτει ιδιαίτερο πλούτο σε γαστρονομική παράδοση αλλά και ποιοτικές πρώτες ύλες.

Ο γενικός διευθυντής του ιδρύματος «Καπετάν Βασίλης», κ. Ξενοφών Κάππας, δήλωσε: «Τα εκπαιδευτικά σεμινάρια γαστρονομίας, που διοργανώνονται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα βοηθήσουν τους επαγγελματίες της Μεσσηνίας με τον καλύτερο τρόπο στην προσπάθειά τους για την ανάδειξη της περιοχής και των προϊόντων της».

Όπως επισήμανε από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, κ. Δημήτριος Μανιάτης, «είμαστε σίγουροι ότι τα Σεμινάρια θα προσφέρουν σημαντικότατη βοήθεια και ενημέρωση στους επαγγελματίες της εστίασης της Μεσσηνίας με σκοπό τη βελτίωση των υπηρεσιών μας και την περαιτέρω ανάπτυξή της την οποία όλοι επιδιώκουμε».

Διαφήμιση