Αρχική Ειδήσεις ΑΔΜΗΕ: Έως τις 9 Μαΐου η υποβολή ενδιαφέροντος, έως τέλη Ιουνίου η...

ΑΔΜΗΕ: Έως τις 9 Μαΐου η υποβολή ενδιαφέροντος, έως τέλη Ιουνίου η ολοκλήρωση της πώλησης

0
Διαφήμιση

Έως τις 9 Μαΐου έχουν προθεσμία να καταθέσουν το ενδιαφέρον τους για το 66% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ (Διαχειριστής των Δικτύων Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας) οι επενδύτες, σύμφωνα με την πρόσκληση που εγκρίθηκε χθες από το Δ.Σ. της ΔΕΗ. Η πρόσκληση έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

 

Η πρόσκληση ενδιαφέροντος έρχεται σε συνέχεια των αποφάσεων Υπουργικού Συμβουλίου.

 

Η αποκρατικοποίηση θα γίνει με δημόσιο διεθνή διαγωνισμό, σε δύο φάσεις (προεπιλογή και τελική επιλογή). Στη δεύτερη φάση θα περάσουν όσοι πληρούν τα τεχνικά και οικονομικά κριτήρια που τίθενται από την πρόσκληση, οι οποίοι θα κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές. Υπολογίζεται ότι ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στο τέλος Ιουνίου, δηλαδή περίπου σε 2,5 μήνες.

 

Προϋπόθεση συμμετοχής είναι, ο μέσος όρος των ιδίων κεφαλαίων των τριών τελευταίων ετών να είναι τουλάχιστον 350 εκ. ευρώ. Αν ο ενδιαφερόμενος είναι διαχειριστής κεφαλαίων θα πρέπει να έχει διαθέσιμα μη επενδυμένα κεφάλαια επίσης 350 εκ.

Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει επίσης να έχει τριετή εμπειρία στη διαχείριση δικτύων, εκτός αν παραχωρήσει τη διαχείριση του δικτύου στο Δημόσιο για 5 χρόνια.

 

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι «θα ακυρώσει, νομικά και συνδικαλιστικά, οποιαδήποτε προσπάθεια σύγκλισης του ΔΣ της ΔΕΗ» και ότι «οι εργαζόμενοι στον Όμιλο ΔΕΗ θα μπουν εμπόδιο σε κάθε επιχείρηση συρρίκνωσης και απαξίωσης της πρώτης βιομηχανικής επιχείρησης της χώρας».

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here