Αρχική Ειδήσεις Πρόωρη άνθιση κερασιάς που γύρισε από το διάστημα δημιουργεί μυστήριο

Πρόωρη άνθιση κερασιάς που γύρισε από το διάστημα δημιουργεί μυστήριο

0
Διαφήμιση

Άφωνους έχει αφήσει βουδιστές μοναχούς και επιστήμονες η πρόωρη ανθοφορία γιαπωνέζικης κερασιάς που επέστρεψε από ένα ταξίδι στο διάστημα. Το δένδρο, ηλικίας τεσσάρων ετών άνθισε στις αρχές Απριλίου, έξι χρόνια νωρίτερα από το μέσο όρο των ομοίων του φυτών.

 

To κουκούτσι από το οποίο αναπτύχθηκε αυτό το δένδρο προέρχεται από μια κερασιά που οι μοναχοί φροντίζουν με τη μέγιστη προσοχή εδώ και γενιές και η οποία, σύμφωνα με τον τοπικό θρύλο, φέρεται να έχει ηλικία 1.250 ετών.

Κοσμική ακτινοβολία

Το αίνιγμα μεγαλώνει καθώς είναι γνωστό ότι το θαυματουργό κουκούτσι είχε μια πραγματική οδύσσεια στο διάστημα πριν επιστρέψει στο ναό.

Είχε επιλεγεί πριν από χρόνια μαζί με άλλους σπόρους που προέρχονταν μόνο από το ίδιο «χιλιετές» δένδρο, αλλά και από κερασιές άλλων περιοχών της Ιαπωνίας όπου το εν λόγω φυτό λατρεύεται για τα ροζ πέταλα των ανθών του την άνοιξη που στάλθηκαν στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό τον Νοέμβριο του 2008 για ένα ταξίδι οκτώ μηνών.

Έπειτα από 4.100 μικρές περιστροφές γύρω από τον πλανήτη μας, επέστρεψαν στη γη.

Μερικοί από τους σπόρους αυτούς τεμαχίστηκαν στο εργαστήριο, αλλά οι περισσότεροι επέστρεψαν στις «γενέτειρές» τους και ορισμένοι φυτεύθηκαν κοντά στο προγονικό τους δένδρο.

Μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων χρόνων, η «διαστημική κερασιά» του ναού Γκαντζοτζί έφθασε ήδη σε ύψος τεσσάρων μέτρων.

«Στην αρχή, επρόκειτο για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα με στόχο να επιτραπεί στα παιδιά να μαζέψουν κουκούτσια και να μάθουν να τα φυτεύουν», θυμάται ο Μίχο Τομιόκα, υπεύθυνος του προγράμματος. «Ωστόσο πιστεύαμε ότι τα δένδρα δεν θα άνθιζαν πριν από δέκα χρόνια, όταν τα παιδιά θα είχαν σχεδόν ενηλικιωθεί».

Ερευνήτρια που μετείχε στο πρόγραμμα, η Καόρι Τομίτα-Γιοκοτάνι του πανεπιστημίου της πόλης Τσουκούμπα, εκφράζει την έκπληξή της γι’ αυτή την «υπερηχητική» ωρίμανση. «Θα μπορούσε να είναι συνέπεια της έκθεσης του κουκουτσιού στην κοσμική ακτινοβολία», ανέφερε ως εκδοχή.

«Από επιστημονικής άποψης, επί του παρόντος δεν γνωρίζουμε» γιατί αυτή η μικρή κερασιά είναι τόσο ανεπτυγμένη για την ηλικία της, παραδέχτηκε.

Διαβάστε επίσης:  Συμφωνία με Γαλλία - Μητσοτάκης: «Σήμερα είναι μια ιστορική ημέρα για την Ελλάδα και τη Γαλλία»
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑΔΜΗΕ: Έως τις 9 Μαΐου η υποβολή ενδιαφέροντος, έως τέλη Ιουνίου η ολοκλήρωση της πώλησης
Επόμενο άρθροΜύγες όπως πιλότοι μαχητικών – γιατί ξεφεύγουν πάντα!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here