Αρχική Ειδήσεις Οι 6 λόγοι που δεν χάνουμε βάρος!

Οι 6 λόγοι που δεν χάνουμε βάρος!

0
Διαφήμιση

Η αύξηση των ποσοστών παχυσαρκίας έχει πάρει δραματικές διαστάσεις παγκοσμίως. Βασικός λόγος του φαινομένου είναι το σύγχρονο περιβάλλον (μείωση φυσικής δραστηριότητας, αύξηση μερίδων, ενεργειακά πυκνά τρόφιμα κ.α.), το οποίο ευνοεί την παχυσαρκία.

Στο άρθρο αυτό, θα παρουσιαστούν οι παγίδες, οι οποίες δεν σας αφήνουν να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Παγίδα #1: Υποεκτίμηση των θερμίδων που καταναλώνονται

«Οι περισσότεροι άνθρωποι υποεκτιμούν τον αριθμό των θερμίδων που καταναλώνουν μες στην ημέρα. Σημειώνοντας ό, τι τρώτε, συμπεριλαμβανομένων των ποτών, “τσιμπολογημάτων” μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε καλύτερη εικόνα και να συνειδητοποιήσετε τον όγκο τροφής που καταναλώνετε. Oτι δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο περιέχουν 300 περίπου θερμίδες (όσο ένα φλιτζάνι μαγειρεμένα μακαρόνια) και μια μερίδα τηγανητές πατάτες 700 θερμίδες, το ξέρατε; Σκεφτείτε ότι οι ημερήσιες ανάγκες ενός ατόμου με καθιστική ζωή κυμαίνονται μεταξύ 1500-2000 θερμίδων και θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι να υπερβείτε τα (ενεργειακά) όρια σας!

Μη ξεχνάτε επίσης τις υγρές θερμίδες. Αν πίνετε τυποποιημένο χυμό με το πρωινό, αθλητικό ποτό στο γυμναστήριο, αναψυκτικό στο γεύμα, ένα ποτήρι κρασί στο δείπνο, καφέ και ice tea, θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί το άθροισμα των παραπάνω μπορεί να ξεπεράσει τις 1000! Αντικαταστήστε αυτά τα υψηλής θερμιδικής αξίας ποτά με νερό, άπαχο γάλα και τσάι χωρίς ζάχαρη. Να θυμάστε ότι τα υγρά γενικά δεν ικανοποιούν την πείνα και συνήθως περιέχουν μόνο κενές θερμίδες.

Διαβάστε την συνέχεια στο www.4yourfamily.gr 

Διαφήμιση