Αρχική Ειδήσεις Καινοτόμα μονάδα καθαρισμού στον Ασωπό εγκαθίσταται από το ΣΥΔΕΣΥΣ

Καινοτόμα μονάδα καθαρισμού στον Ασωπό εγκαθίσταται από το ΣΥΔΕΣΥΣ

0
Διαφήμιση

Την καινοτόμο μονάδα απορρύπανσης νερού από μη βιοδιασπώμενους τοξικούς ρυπαντές, η οποία, έως σήμερα, λειτουργεί μόνο στο εργαστήριο και για πρώτη φορά θα τεθεί σε εφαρμογή στην πολύπαθη περιοχή της Βοιωτίας, ανακοίνωσε ο καθηγητής Αναστάσιος Καράμπελας, από το ΕΦΕΜ και το ΕΚΕΤΑ.

Πρόκειται για μια πιλοτική μονάδα επεξεργασίας και καθαρισμού του νερού στον δήμο Τανάγρας, του οποίου τα επιφανειακά και υπόγεια ύδατα έχουν μολυνθεί από εξασθενές χρώμιο και άλλα τοξικά στοιχεία, την οποία και θα εγκαταστήσει το ΣΥΔΕΣΥΣ (Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσσωρευτών) σε συνεργασία με το το Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων και τον δήμο Τανάγρας.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα «Κοινωνικό Περιβάλλον 2014- Κύκλος Νερού» του ΣΥΔΕΣΥΣ. Παράλληλα, μέσα στο 2014 το ΣΥΔΕΣΥΣ θα προχωρήσει σε επιμορφωτικές και περιβαλλοντικές ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού στην προστασία του νερού.

Στο Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τη Robotixlab, οργανώνει θεματικά σεμινάρια για την προστασία των υδάτινων πόρων και την ανακύκλωση μπαταριών. Βιωματικά εργαστήρια υδροβιολογίας βασισμένα στη βιοποικιλότητα θα διδάσκονται στο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας. Επίσης, στον νομό Σερρών θα επιχειρηθεί «η καλλιέργεια εδάφους συνειδητοποιημένων πολιτών και επαγγελματιών, ενός είδους ανθρώπινου “συνόρου” για την αντιμετώπιση της λαθραίας εξαγωγής μπαταριών στη γειτονική Βουλγαρία» περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΔΕΣΥΣ, Λουκάς Χριστοδούλου.

Διαφήμιση