Αρχική Καταστροφές Ακραία φαινόμενα πλήττουν τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής

Ακραία φαινόμενα πλήττουν τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής

0
Διαφήμιση

Σφοδρή χιονοθύελλα πλήττει το Κάνσας και οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι το ύψος του χιονιού θα μπορούσε να ξεπεράσει τα 25 εκατοστά πριν τα ακραία καιρικά φαινόμενα μετακινηθούν προς τις μεσοδυτικές πολιτείες της Αμερικής έως τη Νέα Αγγλία.

 Η σφοδρότητα των χιονοπτώσεων ανάγκασαν τις αρχές να κλείσουν πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες και σχολεία σε ολόκληρη την πολιτεία, ενώ συμβούλευσαν τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, την ώρα που η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε επείγουσα προειδοποίηση για «εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες μετακίνησης».

«Το Κάνσας Σίτι και το ανατολικό Κάνσας θα δουν πολύ χιόνι» δήλωσε ο Γκρεγκ Κάρμπιν, μετεωρολόγος του Κέντρου Πρόβλεψης Καταιγίδων της NWS. «Πρόκειται για έναν αξιοσημείωτο καιρό. Ο χειμώνας έχει εδραιωθεί. Δε μοιάζει να θέλει να φύγει».

Το σύστημα της καταιγίδας έφθασε χθες το βράδυ στο νοτιοδυτικό Κάνσας και αναμένεται να κορυφωθεί στο Κάνσας Σίτι σήμερα, ανέφερε ο Νταν Χάουμπλιτζελ. Μόλις το 3% των χειμερινών καταιγίδων που πλήττουν το Κάνσας Σίτι προκαλούν χιονόπτωση μεγαλύτερη από 15 εκατοστά, για αυτό ακριβώς το λόγο το καιρικό αυτό φαινόμενο χαρακτηρίζεται ασυνήθιστο, εξήγησε ο ίδιος.

Σφοδρές χιονοπτώσεις αναμένονται κατά μήκος των πολιτειών στα κεντρικά της Αμερικής, ενώ τα ακραία φαινόμενα θα κατευθυνθούν προς τα ανατολικά και τα βόρεια στις πολιτείες Πενσιλβάνια, Νέα Υόρκη και Νέα Αγγλία έως αύριο.

«Η κακοκαιρία θα πλήξει τα δύο τρίτα της χώρας» είπε ο Χάουμπλιτζελ.

Η νέα χιονοθύελλα ακολουθεί την χειμερινή καταιγίδα που σάρωσε τις βορειανατολικές πολιτείες της χώρας, προκαλώντας ακυρώσεις πτήσεων σε ολόκληρη την περιοχή και προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους την επόμενη ημέρα του τελικού του αμερικανικού ποδοσφαίρου στο Νιου Τζέρσεϊ.

Οι καθυστερήσεις και ακυρώσεις πτήσεων συνεχίζονται και σήμερα ενώ η νέα καταιγίδα προσεγγίζει. 

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here