Αρχική Ειδήσεις 7 χυμοί για λαμπερό και υγιές δέρμα

7 χυμοί για λαμπερό και υγιές δέρμα

0
Διαφήμιση

Οι χυμοί βιολογικών φρούτων και λαχανικών είναι από τις σημαντικότερες συνήθειες που μπορεί να αποκτήσει ένας άνθρωπος. Όχι μόνο θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε ένα λαμπερό δέρμα, αλλά θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αποτελεσματικά χρόνιες δερματικές παθήσεις, όπως η ακμή και θα καθαρίσουν τον οργανισμό σας από τις τοξίνες.

Για να είναι επιτυχής η προσπάθειά σας καλό είναι να γνωρίζετε που βοηθά το κάθε λαχανικό και να δημιουργήσετε με αυτό τον τρόπο τον συνδυασμό που ενδείκνυται στην περίπτωσή σας. Ακολουθούν μερικά παραδείγματα και προτάσεις λαχανικών που μπορείτε να προσθέσετε στον χυμό σας.

Καρότα

Τα καρότα έχουν υψηλή περιεκτικότητα βιταμίνης Α, με τη μορφή της βήτα-καροτίνης . Η βήτα-καροτίνη είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που εμποδίζει τα κύτταρα από τον εκφυλισμό, επιβραδύνει τη γήρανση και διατηρεί την νεανική όψη στο δέρμα. Η βιταμίνη Α βοηθά τον οργανισμό στην ανάπτυξη των ιστών, την καλή όραση, τα υγιή οστά και δόντια.

Τα καρότα έχουν επίσης μια σημαντική περιεκτικότητα βιταμίνης C , η οποία βοηθά τον οργανισμό να παράγει κολλαγόνο, απαραίτητο για την ελαστικότητα του δέρματος και την πρόληψη των ρυτίδων.

Το κάλιο στα καρότα παίζει ρόλο στην ανάπτυξη των νέων κυττάρων του δέρματος, βοηθώντας το σώμα να διατηρήσει την κατάλληλη ισορροπία των ηλεκτρολυτών, να μειώσει την ακμή / κηλίδες και προλαμβάνει την εμφάνιση κηλίδων και θαμπάδων στο δέρμα.

Τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, είναι ότι τα καρότα βοηθούν στην αποτοξίνωση του ήπατος, έτσι οι τοξίνες σας δεν θα καταλήξουν στο πρόσωπό σας με τη μορφή της ακμής!

Λαχανίδα

Είναι ένα ισχυρό πράσινο φυλλώδες λαχανικό που αποτελεί γροθιά κατά της ακμής. Είναι ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό αντιφλεγμονώδες τρόφιμο, φοβερή πηγή διατροφή, αρκεί να αναλογιστεί κανείς ότι είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, C , Κ , Ε , Β1 , Β2, Β3 , ασβέστιο, βήτα-καροτίνη, φώσφορο , σίδηρο, χαλκό, μαγνήσιο, ωμέγα -3 και ωμέγα – 6 λιπαρά οξέα.

Η περιεκτικότητα σε βιταμίνη Α προάγει την επανόρθωση και συντήρηση του δέρματος και τα ωμέγα- 3 λιπαρά οξέα προσθέτουν αντί -φλεγμονώδεις ιδιότητες. Αν έχετε ακμή ή άλλες σοβαρές παθήσεις του δέρματος είτε του παχέος εντέρου μπορείτε να βρείτε σε αυτό το λαχανικό έναν ιδανικό σύμμαχο.

Παντζάρια

Τα παντζάρια είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά που είναι απαραίτητα για ένα υγιές και λαμπερό δέρμα! Καθαρίζει το αίμα και το συκώτι και καταπολεμά τις παθήσεις του δέρματος.

Τα παντζάρια είναι πολύ ισχυρά και έτσι το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να τα χρησιμοποιήσετε στο χυμό σας. Αποφύγετέ τα αν έχετε πέτρες στα νεφρά.

Επίσης, είναι αντι-φλεγμονώδη λαχανικά πλούσια σε σίδηρο, κάλιο, νιασίνη, χαλκό και βιταμίνη C, επιπλέον μαγγάνιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, ψευδάργυρο, φολικό οξύ.

Μαϊντανός

Ο μαϊντανός είναι ένα δημοφιλές βότανο πλούσιο σε βιταμίνες Α και C. Είναι ιδανικός κατά των κηλίδων και στην τόνωση του δέρματος, ενώ βοηθά σ τον καθαρισμό του ουροποιητικού συστήματος, το συκώτι και τα νεφρά. Μαϊντανός έχει υψηλά επίπεδα βιταμίνης Κ, η οποία μπορεί να βελτιώσει την ελαστικότητα του δέρματος και επιταχύνει την επανόρθωσή της.

Τζίντζερ

Το τζίντζερ είναι ένα δυνατό συστατικό και αυξάνει τα οφέλη για την υγεία, ενισχύοντας και το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Αυτή η ρίζα είναι ιδανική κατά της ακμής, επειδή μειώνει τις φλεγμονές και περιέχει θρεπτικά συστατικά όπως μαγνήσιο, κάλιο, μαγγάνιο, βιταμίνη Β6 και επίσης αντιγηραντικά και αντιοξειδωτικά συστατικά. Απλά βάλτε το σε όποιο χυμό φτιάξετε.

Κάρδαμο

Πρόκειται για ένα χόρτο που βοηθά να καθαρίσει το αίμα, καθιστώντας το ιδανικό για τη θεραπεία παθήσεων του δέρματος. Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε θείο το κάρδαμο είναι ένα λαχανικό ομορφιάς που θα βοηθήσει στον καθαρισμό και τη βελτίωση της επιδερμίδας σας.

Ένα μπολ με κάρδαμο περιέχει σχεδόν το ήμισυ της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης σε βιταμίνης Α. Επιπλέον, η κατανάλωσή του θα σας δώσει την ιδανική δόση σε βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, β-καροτένιο, βιταμίνες του συμπλέγματος Β, βιταμίνη Ε, φυλλικό οξύ, ιώδιο, ασβέστιο.

Λεμόνια

Τα λεμόνια είναι σημαντικά εσπεριδοειδή και εξαιρετική τροφή- φάρμακο. Περιέχουν βιταμίνη C, κιτρικό οξύ και βιταμίνες Β. Τα οφέλη του σχετίζονται με τον καθαρισμό του αίματος και του δέρματος, των νεφρών και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.

Διαφήμιση