Αρχική Ειδήσεις Βαριέστε τον Διαλογισμό; Εναλλακτικές δραστηριότητες με παρόμοια αποτελέσματα

Βαριέστε τον Διαλογισμό; Εναλλακτικές δραστηριότητες με παρόμοια αποτελέσματα

0
Διαφήμιση

Κάποιοι άνθρωποι και μόνο στην ιδέα του διαλογισμού φοβούνται ή βρίσκουν τη διαδικασία φοβερά βαρετή. Άλλοι πάλι πιστεύουν πως όλα περί συνειδητότητας και εκπαίδευσης του μυαλού είναι προϊόντα της φαντασίας καποιων και μια μόδα του καιρού μας.

 Ο διαλογισμός έχει  μεγάλα οφέλη  για το σώμα και το πνεύμα. Απελευθερώνει το άγχος, μειώνει το στρες και την κατάθλιψη, ανακουφίζει από συναισθηματικά προβλήματα της καθημερινής ζωής. Αν τα πράγματα στη ζωή αισθανόμαστε πως πάνε άσχημα, ο διαλογισμός ανοίγει την καρδιά και μας κάνει να αναγνωρίσουμε την ομορφιά που υπάρχει σε αυτά. Όταν επιτευχθεί η συνειδητοποίηση, η σοφία αυξάνεται. Η σοφία που δημιουργείται μέσω του διαλογισμού είναι πολύ ισχυρή.

Όμως πως θα πετύχουμε αυτή την αίσθηση της σοφίας χωρίς απαραίτητα να διαλογιστούμε; Η αλήθεια είναι πως υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να αυξήσουμε τη συνειδητότητα μας.

  • Ζωγραφική

Πάρτε χαρτί και μολύβι και ζωγραφίστε.  Ζωγραφίστε ασυνάρτητα σχέδια, δηλαδη μουτζούρες. Μέσα σε αυτές τις μουτζούρες προσπαθήστε να διακρίνεται τους κύκλους που δημιουργούνται. Αυτά είναι τα λεγόμενα μάνταλα. Η λέξη μάνταλα προέρχεται από τα αρχαία σανσκριτικά και σημαίνει κύκλος η κέντρο. Ένα απλό γεωμετρικό σχήμα χωρίς αρχή και τέλος. Μέσα απ το κυκλικό τους σχήμα τα μάνταλα έχουν τη δυνατότητα να χαλαρώνουν τις ενέργειες του ανθρώπου και να αυξάνουν τη δημιουργικότητα.

  • Παρατηρήστε με προσοχή κάποιο φυτό

Η κηπουρική είναι μια πράξη πίστης. Αφιερώνοντας λίγο χρόνο παρατηρώντας την ομορφιά ενός νέου φυτού  μπορεί να μας βοηθήσει  να καθαρίσουμε το μυαλό μας και να αντιληφτούμε  τη δύναμη της ανάπτυξης παρά τις αντίξοες συνθήκες. Όπως ο καρπός της βλάστησης βγαίνει μέσα από ένα πολύ μικρό κενό του οδοστρώματος.

  • Ξαπλώστε στο κρεβάτι

Ξεκουραστείτε, κλείστε όλες τις ηλεκτρονικές συσκευές του δωματίου σας και αφήστε μόνο το φωτάκι στο κομοδίνο σας . Απλώς κοιτάξτε το ταβάνι για 5-10 λεπτά. Οι συνθήκες αυτές είναι ιδανικές και το μυαλό από μόνο του φτάνει σε μια κατάσταση διαλογισμού. Μπορεί  μάλιστα να έχετε και έναν ημισυνειδητό ύπνο κάτι επίσης πολύ ευεργετικό.

  • Δείτε τον κόσμο σας με άλλη ματιά

Περιπλανηθείτε στο μέρος της γης που έτυχε να μένετε. Στην πόλη σας ή ακόμα και στον δρόμο που μένετε. Δείτε τα πάντα σαν να είστε κάποιος τουρίστας. Παρατηρείστε κάθε λεπτομέρεια σαν να μην την έχετε παρατηρήσει ποτέ. Μην σκέπτεστε, απλώς παρατηρήστε!

  • Μαγειρέψτε

Η τέχνη της δοσολογίας, της ανάμειξης , της ανάδευσης η του χτυπήματος ακολουθώντας τις οδηγίες μιας συνταγής  μπορεί να σας οδηγήσει σε μια κατάσταση διαλογισμού απ τη στιγμή που απαιτείται το 100% της προσοχής.  Για όσους ειδικά έχουν πρόβλημα στο να συγκεντρωθούν κάπου, αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για διαλογισμό.

  • Παρατηρήστε τα αστέρια

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο απ το να συνειδητοποιήσουμε πως η ζωή είναι κάτι το απέραντο, η δύναμη του σύμπαντος είναι τεράστια. Πρέπει να ανοίξουμε τους ορίζοντες μας .Οι συμπεριφορές και και οι πεποιθήσεις είναι μικρές και ασήμαντες μπροστά στο μεγαλείο του  σύμπαντος. Χαθείτε στο νυχτερινό ουρανό, Αναπνεύστε!

Διαφήμιση