Αρχική Ειδήσεις Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελουσία στον ΟΤΕ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εθελουσία στον ΟΤΕ

0
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης Προσωπικού του ΟΤΕ που είχαν ξεκινήσει το Νοέμβριο στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της εταιρείας μέσα από κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις. Ξεπερνώντας κατά πολύ τον αρχικό στόχο, 1827 άτομα αποδέχθηκαν τα κίνητρα που δόθηκαν από την εταιρεία, κυρίως για εργαζομένους που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Ο ΟΤΕ υπολογίζει την καθαρή ετήσια εξοικονόμηση από τη μείωση του προσωπικού σε περίπου €94 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι τα Προγράμματα Οικειοθελούς Αποχώρησης δεν επιβαρύνουν τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς ο ΟΤΕ καλύπτει το σύνολο του κόστους, περίπου 73,5 εκατ. ευρώ, των ασφαλιστικών εισφορών για την αυτασφάλιση των εργαζομένων που αποχώρησαν μέσω των προγραμμάτων.

Η μεγάλη συμμετοχή στα προγράμματα εθελούσιας του ΟΤΕ, οφείλεται στο γεγονός ότι προσφέρουν κοινωνικά υπεύθυνες λύσεις για την αποχώρηση εργαζομένων που βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση. Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα στον ΟΤΕ να μειώσει σημαντικά τα λειτουργικά του έξοδα, να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του και να προχωρήσει με τον εκσυγχρονισμό της εταιρείας, δημιουργώντας παράλληλα ευκαιρίες απασχόλησης στον Όμιλο για νέους ανθρώπους που έχει ανάγκη η χώρα.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης της εμπειρίας του πελάτη και για την ενίσχυση της τεχνικής και εμπορικής εξυπηρέτησης, ο Όμιλος ΟΤΕ ήδη προχωρεί σε περίπου 500 προσλήψεις νέων τεχνικών πεδίου, μηχανικών, πωλητών καταστημάτων και εταιρικών πωλητών. Προσθέτοντας και τις προσλήψεις που έγιναν το 2013, μέσα σε ένα χρόνο ο Όμιλος ΟΤΕ θα έχει κάνει πάνω από 1000 προσλήψεις, με αμοιβές άνω του βασικού μισθού και επιπλέον παροχές όπως πρόγραμμα ιδιωτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και προϊόντα και υπηρεσίες του Ομίλου.

Διαφήμιση