Αρχική Προγράμματα Ε.Κ.Ε. Τριπλή διάκριση για περιβαλλοντικές πρακτικές σε ΟΤΕ – COSMOTE

Τριπλή διάκριση για περιβαλλοντικές πρακτικές σε ΟΤΕ – COSMOTE

0
Διαφήμιση

Με τρία βραβεία στο διαγωνισμό Environmental Awards 2014 έκλεισε το 2013, για τον ΟΤΕ και την COSMOTE για τις περιβαλλοντικές πρακτικές τους. Οι δύο εταιρείες για δεύτερη χρονιά επιβραβεύτηκαν για τις πρακτικές τους στη χρήση σύγχρονης τεχνολογία για την ελαχιστοποίηση απορριμμάτων και τη βέλτιστη διαχείρισή τους με το Grand Award, της κατηγορίας Waste Management.

Αξιοσημείωτες ήταν οι επιδόσεις του ΟΤΕ και της COSMOTE στην υλοποίηση έργων εκσυγχρονισμού κτιρίων ή αστικών περιοχών για τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την προστασία του περιβάλλοντος και βραβεύτηκαν με Gold, στην κατηγορία Sustainable Built Environment, Passive House.

Διακρίθηκαν επίσης ως επιχειρήσεις, που έχουν εφαρμόσει πετυχημένες πρακτικές για τη διαχείριση και μείωση των εκπομπών που προκύπτουν από τη λειτουργία τους, συμπεριλαμβανομένων και των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου με Silver βραβείο, στην κατηγορία Climate Protection-GHG Offset.

Τα προγράμματα Εταιρικής Υπευθυνότητας που υλοποιούνται από τον ΟΤΕ και την COSMOTE και αγκαλιάζουν το σύνολο των δραστηριοτήτων τους, στοχεύουν στη βιώσιμη ανάπτυξη και στη μικρότερη δυνατή επίπτωση στο περιβάλλον από τη λειτουργία τους. Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα: https://www.ote.gr/el_GR/web/cr2012/home

Ο θεσμός των βραβείων Environmental Awards απευθύνεται σε εταιρείες, που έχουν να επιδείξουν βέλτιστες πρακτικές και εξαιρετικές επιδόσεις, σε τομείς όπως η προστασία του Περιβάλλοντος και η αειφορία. Τελούν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ παράλληλα έχουν την υποστήριξη από τη ΔΕΠΑ, το Διαβαλκανικό Κέντρο Περιβάλλοντος και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Διεξάγονται για δεύτερη χρονιά από την εταιρεία Boussias Communications και το Plant Management.

 

 

Διαφήμιση