Αρχική Ειδήσεις Αλλάξτε το μεταβολισμό σας σε 10 βήματα

Αλλάξτε το μεταβολισμό σας σε 10 βήματα

0
Διαφήμιση

Καθημερινά δεχόμαστε βομβαρδισμό απο δίαιτες για απώλεια βάρους, ειδικές τροφές και δεκάδες τρόπους που θα αλλάξουν τον μεταβολισμό μας και μάλιστα μέσα σε λίγες μέρες. Στην πραγματικότητα υπάρχουν τροφές που μας αδυνατίζουν; Η απάντηση είναι όχι. Υπάρχουν όμως κάποιες, που σε συνδυασμό με μια ευρύτερη αλλαγή στον τρόπο ζωής, μπορούν να κρατήσουν ψηλά τον βασικό μας μεταβολισμό και να μας βοηθούν να μην παίρνουμε ή να χάνουμε βαρος πιο εύκολα

 10 βασικα βηματα που θα σας βοηθησουν στον επαναπροσδιορισμο του μεταβολισμου σας:

-Ασκηθείτε σωστά και συστηματικά. Καθημερινά ένας συνδυασμός αερόβιας και ήπιας άσκησης είναι απαραίτητος.

-Η σταδιακή και σε βάθος εβδομάδων μείωση των θερμίδων είναι η ενδεδειγμένη μέθοδος για να μπει ο οργανισμός σε διαδικασία απώλειας βάρους. Οι απότομες μειώσεις μόνο κακό μπορούν να σας προκαλέσουν τόσο στο νευρικό σύστημα, όσο και στο ανοσοποιητικό.

-Μην ακολουθήσετε ποτέ δίαιτες που υπόσχονται ότι θα χάσατε πάνω από 3 με 5 κιλά τον μήνα. Σε αυτές εκτός του ότι τις περισσότερες φορές είναι αναποτελεσματικές και θέτουν σε κίνδυνο την υγεία σας, το συνηθέστερο είναι τα κιλά να σας επιστρέφουν μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.

 -Να τρωτε πολλά μικρά γεύματα την ημέρα. Σχεδόν κάθε τέσσερις ώρες πέραν των κυρίως γευμάτων. Ένα φρούτο εποχής, ή μια μπάρα δημητριακών είναι ιδανική.

 -Να Πίνετε αφθονο νερο. Πιειτε καφέ μόνο με Ganoderma Lucidum και πράσινο τσάι.

 -Να Τρωτε τα καυτερά μπαχαρικά και λαχανικά ( Πιπεριές ) στο φαγητό σας. Ιδανικό το κόκκινο καυτερό πιπέρι και το μπούκοβο.

Η βάση των κυρίως γευμάτων σας να είναι λαχανικά και χορταρικά εποχής όπως πιπεριές, λάχανο, σπανάκι, μπρόκολο, κουνουπίδι, κολοκύθια, ντομάτες ( στην εποχή τους ) και αγγούρια

Περιορίστε την κατανάλωση κρέατος και αντικαταστήσετε με μανιτάρια, όσπρια και Ελληνικά ψάρια.

Καταργήστε εντελώς τα ανθρακούχα αναψυκτικά και σε περιπτώσεις δυσπεψίας αντικαταστήστε τα με σόδα φαγητού.

 -Μην ασχοληθείτε καν με τεχνητούς λιποδιαλύτες που κυκλοφορούν γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος σοβαρών παρενεργειών.

Την όλη προσπάθεια μας στο να αποτρέψουμε το σώμα μας να φορτωθεί περιττά κιλά μπορεί σήμερα να βοηθήσουν κλινικά αποδεδειγμένα ιάματα που στόχο έχουν την διατήρηση του μεταβολισμού σε σωστά επίπεδα και την διαρκή αποτοξίνωση του οργανισμού.

Διαφήμιση