Αρχική Ειδήσεις Συνεργασία της Schneider Electric και της εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ για αυτόνομα φωτοβολταϊκά

Συνεργασία της Schneider Electric και της εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ για αυτόνομα φωτοβολταϊκά

0
Διαφήμιση

Την προώθηση ολοκληρωμένων λύσεων ενεργειακής κάλυψης κατοικιών και επαγγελματικών κτιρίων, μέσα από την εγκατάσταση αυτόνομων φωτοβολταϊκών συστημάτων θα προσφέρουν οι εταιρείες Schneider Electric και η εταιρεία ΚΑΥΚΑΣ, οι οποίες ανακοίνωσαν την συνεργασία τους.

 Οι συγκεκριμένες λύσεις έρχονται να καλύψουν τις ανάγκες κυρίως σε απομακρυσμένες κατοικίες που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση στο δίκτυο του ηλεκτρισμού και σε κατοικίες και επιχειρήσεις (καταστήματα εστίασης, ξενοδοχεία κ.λπ.) που βρίσκονται σε περιοχές με μεγάλα προβλήματα διακοπών ηλεκτροδότησης ή χαμηλής ποιότητας ηλεκτροδότηση, οπότε έχουν ανάγκη από μια φερέγγυα αυτόνομη εναλλακτική λύση. Η γεωγραφία της χώρας μας (με τα πολλά απομακρυσμένα κτίσματα, τα μικρά νησιά κ.λπ.) και το ασταθές δίκτυο σε πολλές περιοχές, δημιουργούν τέτοιες ανάγκες.

Για ένα εξοχικό σπίτι, το κόστος εγκατάστασης ενός αυτόνομου ενεργειακού συστήματος με φωτοβολταϊκά ανέρχεται σε 6.000 ευρώ, ποσό που περιλαμβάνει τριετή εγγύηση και after sales service. Για τις εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούνται φωτοβολταϊκά, μπαταρία, οι μετατροπείς ισχύος Conext SW και XW, καθώς και οι ρυθμιστές φόρτισης της Schneider Electric.

Οι δύο εταιρείες παρουσίασαν αναλυτικά την τεχνολογία που προσφέρει η Schneider Electric στα αυτόνομα και εφεδρικά φωτοβολταϊκά συστήματα καθώς και το πλαίσιο συνεργασίας της με την εταιρεία Καυκάς για την εμπορία, ολοκλήρωση και υποστήριξη των λύσεων αυτών.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης εξηγήθηκαν τα πλεονεκτήματα των αυτόνομων και εφεδρικών φωτοβολταϊκών συστημάτων και του συνολικού οφέλους τους τόσο για τον καταναλωτή όσο και το περιβάλλον. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Θεόδωρος Λοβέρδος, Εμπορικός Διευθυντής του Τομέα Partner Business και του Δικτύου Διανομής της Schneider Electric, δήλωσε σχετικά: «Αποστολή μας στη Schneider Electric είναι να βοηθάμε ανθρώπους και οργανισμούς να αξιοποιούν στο μέγιστο την ενέργειά τους. Τα αυτόνομα και εφεδρικά Φ/Β συστήματα συμβάλουν προς αυτή την κατεύθυνση προτείνοντας ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης και εκμετάλλευσης των ΑΠΕ, παρέχοντας ενεργειακή αυτάρκεια και αυτονομία και ελαχιστοποιώντας το ενεργειακό αποτύπωμα της κατοικίας ή της επιχείρησης.

Παράλληλα προάγουν έναν πράσινο και οικολογικό τρόπο ζωής που υποκαθιστά τις παραδοσιακές ρυπογόνες ενεργειακές πηγές.»

Επιπλέον, ο κ. Βασίλης Χατζίκος, Διευθυντής Marketing της Καυκάς, τόνισε την προστιθέμενη αξία της εταιρείας Καυκάς ως προς την προσφορά μίας ολοκληρωμένης εγκατάστασης αυτόνομων συστημάτων προσαρμοσμένων στις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε πελάτη.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στην επένδυση που προέβη η εταιρεία με μία επιπλέον σύγχρονη μονάδα κατασκευής ηλεκτρικών πινάκων στη Θεσσαλονίκη, πλέον της ήδη υπάρχουσας στην Αττική, η οποία θα προσφέρει άμεση τεχνική υποστήριξη σε έλεγχο και επισκευή των συγκεκριμένων λύσεων. «Η Καυκάς αποτελεί πλέον ένα από τα Εξουσιοδοτημένα Κέντρα Υπηρεσιών της Schneider Electric και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο εταιρειών μεγιστοποιεί τα οφέλη τόσο για το κόστος της ενέργειας που επωμίζεται ο τελικός καταναλωτής όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος που αποτελεί μέλημα και των δύο πλευρών».

Σημειώνεται ότι η Β. ΚΑΥΚΑΣ Α.Ε. είναι η κορυφαία σε πωλήσεις ελληνική εταιρεία στον χώρο του ηλεκτρολογικού υλικού και φωτισμού με πωλήσεις 82,47 εκατομμύρια ευρώ το 2012. Η εταιρεία απασχολεί πάνω από 500 άτομα, έχει πάνω από 300 προμηθευτές και εξυπηρετεί περισσότερους από 5.000 πελάτες σε καθημερινή βάση.

Διαφήμιση