Αρχική Ειδήσεις Τριμερής επιτροπή θα αποφασίσει την όδευση του αγωγού TAP

Τριμερής επιτροπή θα αποφασίσει την όδευση του αγωγού TAP

0
Διαφήμιση

Την σύσταση τριμερούς Επιτροπής διαβούλευσης για την όδευση του αγωγού φυσικού αερίου TAP (Trans Adriatic Pipeline), που θα αποτελείται από εκπροσώπους του ΤΕΕ και του ΓΕΩΤΕΕ, καθώς και στελέχη της κοινοπραξίας του αγωγού, αποφάσισε η ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος.

 Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από αίτημα του περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Αρη Γιαννακίδη με συμμετοχή του υφυπουργού ΠΕΚΑ Μάκη Παπαγεωργίου και παραγόντων του υπουργείου, της Περιφέρειας, τοπικών φορέων και της Κοινοπραξίας του αγωγού.

Ο κ. Μανιάτης έκανε λόγο για συνάντηση που θεμελιώνει την αμοιβαία εμπιστοσύνη, ώστε να υλοποιηθεί το έργο με θετική προσέγγιση απ’ όλες τις πλευρές, επισημαίνοντας ότι τα ζητήματα ασφαλείας που τίθενται ενδιαφέρουν όχι μόνο τις τοπικές κοινωνίες, αλλά πρωτίστως την Πολιτεία που λαμβάνει τις αναγκαίες πρόνοιες για να τηρηθούν οι πιο αυστηροί κανονισμοί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

«Τηρούνται όλες οι προδιαγραφές, τόσο για την ασφάλεια των εγκαταστάσεων όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως έχει γίνει και με τον αγωγό του ΔΕΣΦΑ», διαβεβαίωσε από την πλευρά του, ο υφυπουργός ΠΕΚΑ, Μάκης Παπαγεωργίου.

Διαφήμιση

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here