Αρχική Ειδήσεις ΥΠΕΚΑ: κίνητρα για μετεγκατάσταση γηπέδων εκτός των πόλεων

ΥΠΕΚΑ: κίνητρα για μετεγκατάσταση γηπέδων εκτός των πόλεων

0
Διαφήμιση

Την δυνατότητα ανακαίνισης και εκσυγχρονισμού των ποδοσφαιρικών γηπέδων που φιλοξενούν τους αγώνες των πρωταθλημάτων των Super League και Football League, τη βελτίωση της ασφάλειας των θεατών, την οικονομική και εμπορική αξιοποίησή τους, καθώς και την παροχή κινήτρων για μετεγκατάστασή τους εκτός των πόλεων, εξετάζει σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση.

 Αναφερόμενος στις προβλέψεις για τα γήπεδα της Α΄ και Β΄ εθνικής κατηγορίας, και με αφορμή την έναρξη της δημόσιας διαβούλευσης για τον «εκσυγχρονισμό υφιστάμενων αθλητικών εγκαταστάσεων ποδοσφαίρου (Α.Ε.Π.)», ο αναπληρωτής υπουργός ΠΕΚΑ, Σταύρος Καλαφάτης, έκανε λόγο για «ειδικούς όρους και προϋποθέσεις, με έμφαση στη βελτίωση της ασφάλειας των θεατών και στη στατική επάρκεια των κατασκευών. Δίνουμε» είπε «νέες δυνατότητες αξιοποίησης των γηπέδων για οικονομικές δραστηριότητες, όπως τα φωτοβολταϊκά συστήματα, που μπορούν να φέρουν έσοδα και στις ομάδες και στο κράτος». «Παρέχουμε» συνέχισε «τη δυνατότητα εγκατάστασης μικρών εμπορικών χρήσεων, όπως ισχύει σε μεγαλύτερο βαθμό για τα νέα γήπεδα» και επισήμανε: «Δίνουμε κίνητρα για μετεγκατάσταση γηπέδων έξω από τις πόλεις, για όσους το επιθυμούν».

Κάλεσε τέλος, τους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους να συμμετέχουν με παρατηρήσεις και προτάσεις στη δημόσια διαβούλευση.

Σύμφωνα με το ΥΠΕΚΑ, με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο επιχειρείται να επιλυθούν εκκρεμότητας άνω των 30 ετών που αφορούν υφιστάμενες αθλητικές εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου εντός του οικιστικού ιστού των πόλεων, για τις οποίες απαιτούνται ειδικές προδιαγραφές, σύμφωνα με τους ελληνικούς και τους διεθνείς κανονισμούς της αρμόδιας ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (U.E.F.A.).

Επιπλέον, στόχος του νομοσχεδίου είναι να δώσει δυνατότητες ανάπτυξης στους αθλητικούς συλλόγους για κατασκευή φωτοβολταϊκών στα στέγαστρα, καθώς επίσης και περιορισμένες εμπορικές χρήσεις.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤριμερής επιτροπή θα αποφασίσει την όδευση του αγωγού TAP
Επόμενο άρθροΣτο Γουδί ο πρώτος βυθιζόμενος κάδος συλλογής απορριμμάτων

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ